Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finland

05.07.2007 / Mitsubishi Ralliart Finland

Jari Ketomaa ja Juha Salo tavoittelevat Kouvolan osakilpailun voittoa

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu lauantaina Kouvolassa. Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajat Jari Ketomaa ja Juha Salo ovat jälleen kilpailun kuumimpia ennakkosuosikkeja tavoiteltaessa korkeimpia mestaruuspisteistä. Molemmat ovat ajaneet kaksi voittoa kauden viidestä osakilpailusta, mutta tällä kertaa suurimpana voittajasuosikkina starttaa reitille Citroén WRC-autoa komentava Daniel Sordo.

Kouvolan osakilpailun yhdeksän erikoiskokeen reitti on suurelle osalle SM-sarjan kärkinimistä uusi. Se sopii myös hallitsevalle suomenmestarille Ketomaalle.
- Uudet maisemat ovat minun mielestäni tosi hyvä juttu. Vaihtelu virkistää, ja kaikki kuskit ovat ainakin reittituntemuksen suhteen samalla viivalla. Tiestö on perinteisesti Kymenlaaksossa aina vaativaa. Toivottavasti mukana olisi vähän teknisempää ja pienempää tietä. Silloin kuskin ja kartturin taidot korostuvat, Ketomaa linjaa.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ovat SM-sarjan yhteispisteissä kolmantena. Kesäkausi alkoi voitolla Keravan osakilpailussa.

Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg ajoivat molemmat voittonsa talvikauden kilpailuissa. SM-sarjan kakkospaikkaa pitävä Salo aikoo palata nyt takaisin voittokantaan ja pistetaulukon ykköseksi.
- Ei kannata uhota etukäteen, mutta hyvällä mielellä tässä ollaan. Tuntuma autoon on nyt hyvä ja koko tiimi on tehnyt kovasti työtä edellisen osakilpailun jälkeen. Toivottavasti tehty työ tuottaa tulosta. Marginaalit kärjessä ovat joka tapauksessa todella pieniä. Sekuntitaisteluksi menee varmaan nytkin, Salo miettii.

Myös Salolle uudet erikoiskokeet maistuvat. Edellisen osakilpailun pettymykselle ja haavoille haetaan Kymenlaakson sorateiltä balsamia.
- Haastavat tiet kasvattavat varmasti sekuntieroja kärjessä. Pidän teistä, joilla pitää ottaa riskejä ajolinjojen suhteen, ja kun siinä onnistuu, voittaa monta sekuntia, Salo laskee.

N-ryhmän kärki alkaa Kouvolassa lähtönumerosta kuusi. Se kuuluu myös Mitsubishilla ajavalle Kosti Katajamäelle. MM-sarjasta tuttu Daniel Sordo saa WRC-ajokkinsa oviin numeron yksi. Salo ajaa kilpailunumerolla seitsemän ja Ketomaa numerolla kahdeksan.
- Lähtöpaikka on meille mitä parhain. Edellä menevät autot ovat pyyhkineet irtosoran pois. Nyt en mieti yleiskilpailun ykkössijaa, vaan tärkeintä on jatkaa N-ryhmän voittajana ja taistella suomenmestaruuden uusimisesta. Niin kovaa mennään kuin ikinä päästään, Ketomaa korostaa.

Pistetilanne 5/8 osakilpailun jälkeen: Katajamäki 52,5 p., Salo 49 p. ja Ketomaa 42 p. Automerkkien SM-sarjassa Mitsubishi johtaa maksimipistein. Kouvolassa ajetaan noin 300 kilometrin reitti, josta yhdeksän erikoiskokeen osuus on noin 93 kilometriä.

Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@vemicauto.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa