Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

06.07.2007 / Matti Rantanen

Ralliautoilija Matti Rantanen lähtee Kouvolan SM O.K.Auto ralliin ensisijaisena tavoitteenaan kaventaa aikaeroa luokan kärkeen nähden. Sijoitukset ison N-ryhmän viiden parhaan joukossa tyydyttäisivät lammilaista. Testipäivä Juuso Pykälistön ohjauksessa sekä kaksipäiväinen AKK Motorsportin valmennusleiri veivät jälleen asioita eteenpäin.

- Juuso istui vieressäni katsoen työskentelyäni ja lisäksi hän myös ajoi itse muutaman vedon. Näiden perusteella teimme etupäähän joitain muutoksia, jotka paransivat auton ajettavuutta. Teimme samalla myös lukkoboxiin muutoksia ja sillä puolella löytyy vielä paljon kehitettävää. Lisäksi hän huomautti ajotavastani, joka on paikoin liian ronski. Hän suositteli vähän malttia ajamiseen ja kyllä ajotavan siistiminen myös nipisti niitä kymmenyksiä, Matti kertoo.

AKK:n leirillä Puumalassa keskityttiin enemmän nuotittamiseen ja itse ajamiseen ja testikilometrejä kertyi noin 100.
- Nyt ei pitäisi tulla vastaavia yllätyksiä kuin Keravalla, koska testasimme myös uusilla renkailla ja saatiin totuudenmukainen tuntuma siitä, miten auto käyttäytyy kovissa vauhdeissa uusilla säädöillä, hän korostaa.

Rantanen starttaa kartturinsa Jan Lönegrenin kanssa lauantain kilpailuun numerolla 17, joten tie on siinä vaiheessa putsaantunut irtosorasta.
- Kouvolan seudun tiet ovat aina syystä tai toisesta sopineet minulle hyvin, mutta etenkin nuotitukseen pitää keskittyä hyvin. Reitti on varmasti haastava, kuten aina siellä on ollut tapana. Nyt on hyvä tatsi lähteä ajamaan heti alusta täysillä, sillä olemme kevään ja alkukesän aikana panostaneet reippaasti harjoitteluun, joten tuntuma ja itseluottamus ovat korkealla, Rantanen toteaa luottavaisena.

Lisätietoja www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa