Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

06.07.2007 /

Ralliautoilija Matti Rantanen lähtee Kouvolan SM O.K.Auto ralliin ensisijaisena tavoitteenaan kaventaa aikaeroa luokan kärkeen nähden. Sijoitukset ison N-ryhmän viiden parhaan joukossa tyydyttäisivät lammilaista. Testipäivä Juuso Pykälistön ohjauksessa sekä kaksipäiväinen AKK Motorsportin valmennusleiri veivät jälleen asioita eteenpäin.

- Juuso istui vieressäni katsoen työskentelyäni ja lisäksi hän myös ajoi itse muutaman vedon. Näiden perusteella teimme etupäähän joitain muutoksia, jotka paransivat auton ajettavuutta. Teimme samalla myös lukkoboxiin muutoksia ja sillä puolella löytyy vielä paljon kehitettävää. Lisäksi hän huomautti ajotavastani, joka on paikoin liian ronski. Hän suositteli vähän malttia ajamiseen ja kyllä ajotavan siistiminen myös nipisti niitä kymmenyksiä, Matti kertoo.

AKK:n leirillä Puumalassa keskityttiin enemmän nuotittamiseen ja itse ajamiseen ja testikilometrejä kertyi noin 100.
- Nyt ei pitäisi tulla vastaavia yllätyksiä kuin Keravalla, koska testasimme myös uusilla renkailla ja saatiin totuudenmukainen tuntuma siitä, miten auto käyttäytyy kovissa vauhdeissa uusilla säädöillä, hän korostaa.

Rantanen starttaa kartturinsa Jan Lönegrenin kanssa lauantain kilpailuun numerolla 17, joten tie on siinä vaiheessa putsaantunut irtosorasta.
- Kouvolan seudun tiet ovat aina syystä tai toisesta sopineet minulle hyvin, mutta etenkin nuotitukseen pitää keskittyä hyvin. Reitti on varmasti haastava, kuten aina siellä on ollut tapana. Nyt on hyvä tatsi lähteä ajamaan heti alusta täysillä, sillä olemme kevään ja alkukesän aikana panostaneet reippaasti harjoitteluun, joten tuntuma ja itseluottamus ovat korkealla, Rantanen toteaa luottavaisena.

Lisätietoja www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa