Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

06.07.2007 / Jani Salomaa

Jani Salomaan ensisijainen tavoite tulevan viikonlopun SM-rallissa Kouvolassa on saada alle ehjä ja ongelmaton kilpailu sitten kauden avauksen Rovaniemellä.
- Joka osakilpailussa tähän mennessä on ollut jotain ongelmia, eikä ehjiä kilpailuja ole saatu alle. Kauden pääteema, oppiminen nelivetoisen turboauton tyylille ei ole oikein sujunut toivotulla tavalla. Toivottavasti nyt kaikki sujuu odotusten mukaisesti, Jani tuumii.

Salomaan ja kartturi Mikko Lappalaisen suunnitelmissa on nostaa omaa vauhtia aiemmista kilpailuista sekä kaventaa eroa luokan kärkeen. Myös mahdollisimman korkeat pisteet Subaru Challengesta ovat Riihimäen UA:ta edustavan parin mielessä.
Kilpailuviikolla Salomaa ajoi onnistuneet testit, joissa auto toimi erittäin hyvin ja tuntui istuvan käteen aiempaa paremmin. Myös nuotittamisen harjoitteluun on panostettu.

- Olemme käyneet muutaman kerran treenaamassa nuotitusta Markkulan Mikon opastuksella ja hyvää niin, sillä kyllä sieltä löytyi parannettavaa. Myös jatkossa tähän sektoriin tullaan panostamaan lisää, Jani kertoo.

Pari Salomaa - Lappalainen starttaa SM O.K.Auto ralliin numerolla 45.

- Kouvolan seudulla tiet ovat perinteisesti olleet haastavia ja keskeytyksiä tulee paljon. Viime vuonna oltiin pienessä N-ryhmässä alussa neljäntenä, mutta ajettiin sitten ulos. Nyt on kuitenkin hyvä fiilis lähteä kilpailuun mukaan, sillä viime viikkojen harjoituksissa on taas löytynyt uusia, asioita eteenpäin vieviä seikkoja, Salomaa toteaa luottavaisena.
www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa