Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

09.07.2007 / Teemu Arminen

Teemu Armisen SM-ralli Kouvolassa päättyi kilpailun kuudennen erikoiskokeen maalissa rajuun ulosajoon ison N-ryhmän neljänneltä sijalta. Arminen oli kovaa vauhtia ottamassa kiinni kolmannessa sijassa kiinni ollutta Toni Klemetsiä, mutta erikoiskokeen maalilinjan jälkeen hiukan kiristynyt mutka ei kestänyt enää täyttä vauhtia, vaan Subarun takakulma otti kiinni ojanpenkkaan, josta alkoi hurjat voltit.
- Onneksi tässä ei sattunut mitään sen vakavampaa, nyt huippaa vähän, mutta muutoin ollaan OK. Kävin varmuuden vuoksi terveyskeskuksessa tarkastuksessa, sen verran raju tämä ulosajo oli, kartanlukija Seppo Varmavuo raportoi kilpailun jälkeen.

Lähtökohdat Riihimäen UA:ta edustavalle parille eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä edellisviikonlopun testi-ek:lla sattunut ulosajo teetätti huoltomiehille ympäripyöreitä päiviä ja viimeistelytestit jäivät ajamatta.
- Pari ensimmäistä pätkää meni vähän hakiessa ja Keravan vauhti löytyi oikeastaan viidennellä erikoiskokeella. Klemetsiä lähdettiin ottamaan kiinni, mutta vauhtia oli tuohon paikkaan hiukan liikaa ja näin siinä sitten kävi. Kun rajoja haetaan, niin välillä lipsuu. Onneksi turvavarusteet olivat huippuluokkaa ja nyt viimeistään konkretisoitui se, että turvapuolella ei kannata tinkiä piiruakaan. Esimerkiksi vakiotankki olisi todennäköisesti hajonnut tässä ulosajossa, sen verran pahasti auton takapää sai kipeätä, Varmavuo painottaa.

Tutkittuaan auton vauriot, tehtiin päätös vaihtaa koko kori, sillä vanhan oikominen tulisi kalliimmaksi ja veisi enemmän aikaa. Projektia nopeuttaa Tommi Mäkinen Racingilta tuleva kaarivalmis kori, joka on kuluvalla viikolla jo maalarin käsittelyssä. Suuntana on edelleen Neste Oil Ralli 2.-5.8., jonne Teemu Arminen starttaa kartturinsa Seppo Varmavuon kanssa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa