Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 12

28.08.2007 / Ralli SM -uutisia 12

Ralli SM -uutisia

Uudenkaupungin SM-ralliin 105 autokuntaa

Ralli SM -sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu SM Uusikaupunkiralli keräsi lähtöluetteloon kaikkiaan 105 autokuntaa. Tulevana lauantaina, syyskuun 1. päivä, klo 10.01 Uudenkaupungin torilta numerolla 1 reitille starttaa Mitsubishilla Jussi Välimäki. Kahdeksan erikoiskoetta käsittävällä reitillä kilpailijat poikkeavat kahdesti Vakka-Suomen Ammatti-instituutin ja Uudenkaupungin jäähallin P-alueelle keskitettyyn huoltoon. Ensimmäisen kerran autot huolletaan klo 11.15 alkaen ja toisen kerran klo 14.00 alkaen. Rallin maaliin, Uudenkaupungin torille, voittajia odotetaan noin klo 17.00.


Välimäki reitille numerolla 1

Ensimmäisenä autona Uudenkaupungin SM-reitille starttaa Ryhmä A:n pistejohdossa ajava Jussi Välimäki. Jussin tavoitteena oli ajaa kauden kaksi viimeistä SM-osakilpailua WRC-kalustolla, mutta toive ei toteutunut.
- Tunnusteluja tehtiin, mutta meillä ei yksinkertaisesti kynnet riittäneet WRC-kalustoon, Välimäki tunnustaa.

- SM-kultaan riittää yksi toinen ja yksi kolmas sija. Realistinen tulos Uudestakaupungista on se kolmas sija, ja sitä lähdetään tavoittelemaan. Kiirettä pitää kisan jälkeenkin, sillä kolme tuntia maaliintulosta matkaan lentokoneella Helsingistä jo kohti Indonesiaa, jossa ajetaan Aasian-Tyynenmeren rallisarjan seuraava osakilpailu. Toivottavasti kilpailun aikataulu pitää, Jussi toivoi.


Ketomaa hakee voittoputkelle jatkoa

Kesäkauden molemmissa SM-ralleissa ison N-ryhmän ykköseksi ajanut Mitsubishin Jari Ketomaa hakee voittoputkelleen jatkoa Uudestakaupungista. Ketomaa osallistui myös Neste Oil Ralliin, jossa mikkeliläinen kellotti N-ryhmän autolla kertaalleen jopa yleiskilpailun kymmenen nopeimman joukkoon oikeuttavan erikoiskoeajan.
- Hyvä maku Suomen MM-rallista jäi, vaikka kisa meni osaltani yhtä huonosti kuin ennenkin, eli tuloksena keskeytys. Vauhti oli kohdallaan ja EK-ajat WRC-autojen sekaan lämmittivät mieltä. Auto on iskussa ja tarkoitus olisi jatkaa voittoputkea, vaikka ei se helppoa tule olemaan, Ketomaa tiesi.


Katajamäki tähtää pistejohtoon

Ison N-ryhmän SM-pisteissä toisena oleva Kosti Katajamäki on aina menestynyt Uudessakaupungissa hyvin. Kouvolan SM O.K. Auto-rallissa Katajamäki joutui ajamaan ulos, väistettyään Citroënin Daniel Sordoa. Nyt Mitsubishi on taas iskussa ja Kosti aikoo taistella ison N-ryhmän kärkipaikasta Uudessakaupungissa.
- Onneksi Kouvolan kolari ei ratkaissut mestaruutta, vaan homma on edelleen omissa käsissä. Voitoilla pystyn SM-kultaan, joka on tietysti tavoitteeni. Uudessakaupungissa pitää ottaa itsestään kaikki mahdollinen irti, niin hyvä tulee. Luottavaisin mielin reitille lähden, Kosti toteaa.


Rantasella tehot tallessa

Neste Oil Rallissa N-ryhmän johtopaikalta keskeyttämään joutunut Mitsubishin Matti Rantanen hakee Uudestakaupungista uransa ensimmäistä ison N-ryhmän palkintopallisijoitusta. Pienen N-ryhmän hallitsevan mestarin uran ensimmäinen kausi isossa N-ryhmässä on ollut nousujohteinen.
- Jyväskylässä matka jäi kesken kun öljypohjan propun pistehitsaus petti ja siksi öljyt valuivat moottorista ulos. Jyväskylässä vauhti kasvoi kesän SM-ralleista, kun saimme moottoritehot ensimmäisen kerran oikealle tasolle. Kesän kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa koneesta puuttui puhti täysin. Uudessakaupungissa ajetaan täysillä palkintopallipaikka tähtäimessä, Matti suunnitteli.


Ketomäen tallin molemmat autot viivalla

Jukka Ketomäen rallitallin molemmat kilpurit nähdään SM Uusikaupunkirallin lähtöviivalla. Ison N-ryhmän SM-pisteissä viidentenä oleva Ketomäki ajaa totutusti ison N-ryhmän Subaru Imprezaa, kun taas Ketomäen Skoda Octavia WRC -autolla viikonloppuna ajaa rallin nuorten suomenmestari vuodelta 2001 Timo Mäenpää.

Ketomäellä on Uudessakaupungissa mahdollisuus ratkaista Ralli SM -sarjan yhteydessä ajettava Subaru Challenge -rallisarjan ykköstila toistamiseen itselleen. Varmistaakseen voiton jo Uudessakaupungissa, Ketomäen pitää selviytyä kilpailun maaliin viidenneksi nopeimpana Subaru-kuljettajana. Sarjan voittajalle on luvassa Subaru Impreza -henkilöauto vuodeksi käyttöön ja 30 kpl Michelin rallirengasta.


Lindroos piikkipaikalta mestaruusjahtiin

Jämsän Joonas Lindroos starttaa pienen N-ryhmän piikkipaikalta Uudenkaupungin SM-ralliin. Lindroosilla on ajotaukoa takana pari kuukautta, sillä mm. Neste Oil Rallia Joonas seurasi katsomon puolelta.
- Kasasin ja huolsin Hondan viime viikonloppuna, ja ajan sillä testiä tässä vielä ennen kisaa. Pistetilanne on hyvä, sillä mitään pakkovoittoa mestaruuden varmistamiseksi en enää tarvitse. En tosin pysty vielä ratkaisemaankaan mestaruutta viikonloppuna, joten kaikki pisteet ovat tärkeitä. Hiljaa en lähde ajamaan, mutta en aio myöskään hullutella. Olen tavoitellut rallin SM-kultaa jo niin monta vuotta, että sen saavuttamista en aio mitenkään riskeerata, Lindroos sanoo.


Lisätietoja:

Rallin lajipäällikkö Risto Laine, puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559, risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa