Facebook Twitter Email Pinterest

Marko kakko

30.08.2007 / Marko kakko

Marko Kakon kaasussa vain yksi asento Uudessakaupungissa

Marko Kakko aikoo painaa kaasun syvemmälle kuin koskaan lauantaisessa Uudenkaupungin SM-rallissa. Koskelaisen kausi on ollut rikkonainen, mutta edellisessä Kouvolan osakilpailussa alkoivat ajolinjat osua kohdalleen. Kakko ei enää tavoittele ison N-ryhmän SM-mitalia, mutta kärkijoukon pakkaa hän suunnittelee vielä sekoittavansa.

- Kaikki kunnossa. Autossa on uusi turbo ja vaihdelaatikko, ja eväät alkavat olla koossa. Pari pientä testiäkin on päästy ajamaan, ja olen kyllä erittäin tyytyväinen. Nyt homma toimii, Kakko sanoo.

Salon Urheiluautoilijoita edustava Kakko summasi Kouvolassa Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoillaan kauden parhaan tuloksensa olemalla ennätystasaisen sekuntitaistelun viides. SM-sarjan yhteispisteissä hän on kahdeksantena, 41 pistettä kärkimies Juha Salon perässä. Teoriassa Kakko voi kartanlukijansa Teppo Leinon kanssa taistella vielä sarjan neljännestä sijasta.

- Kouvolassa tuli muutama erittäin hyvä pätkäaika. Ne tulivat erikoiskokeilla, joilla kaikki toimi eikä ollut mitään keskittymistä häiritsevää ulkopuolista tekijää. Vauhti on siellä, niin kuin sanotaan, mutta nyt se pitää vaan saada ulos ja onnistua jokaisella erikoiskokeella. Yksikin huono erikoiskoe väliin, niin eroa ei saa koskaan kiinni. Iso N-ryhmä on nyt niin äärettömän kovatasoinen. Uudessakaupungissa tiet ovat tosi nopeita. Olen kyllä aika pettynyt, jos ei aleta kolmen joukkoon nousemaan, Kakko miettii.

Uudessakaupungissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. SM-kauden finaaliralli ajetaan Mikkelissä kolmen viikon kuluttua.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa