Facebook Twitter Email Pinterest

Marko kakko

30.08.2007 /

Marko Kakon kaasussa vain yksi asento Uudessakaupungissa

Marko Kakko aikoo painaa kaasun syvemmälle kuin koskaan lauantaisessa Uudenkaupungin SM-rallissa. Koskelaisen kausi on ollut rikkonainen, mutta edellisessä Kouvolan osakilpailussa alkoivat ajolinjat osua kohdalleen. Kakko ei enää tavoittele ison N-ryhmän SM-mitalia, mutta kärkijoukon pakkaa hän suunnittelee vielä sekoittavansa.

- Kaikki kunnossa. Autossa on uusi turbo ja vaihdelaatikko, ja eväät alkavat olla koossa. Pari pientä testiäkin on päästy ajamaan, ja olen kyllä erittäin tyytyväinen. Nyt homma toimii, Kakko sanoo.

Salon Urheiluautoilijoita edustava Kakko summasi Kouvolassa Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoillaan kauden parhaan tuloksensa olemalla ennätystasaisen sekuntitaistelun viides. SM-sarjan yhteispisteissä hän on kahdeksantena, 41 pistettä kärkimies Juha Salon perässä. Teoriassa Kakko voi kartanlukijansa Teppo Leinon kanssa taistella vielä sarjan neljännestä sijasta.

- Kouvolassa tuli muutama erittäin hyvä pätkäaika. Ne tulivat erikoiskokeilla, joilla kaikki toimi eikä ollut mitään keskittymistä häiritsevää ulkopuolista tekijää. Vauhti on siellä, niin kuin sanotaan, mutta nyt se pitää vaan saada ulos ja onnistua jokaisella erikoiskokeella. Yksikin huono erikoiskoe väliin, niin eroa ei saa koskaan kiinni. Iso N-ryhmä on nyt niin äärettömän kovatasoinen. Uudessakaupungissa tiet ovat tosi nopeita. Olen kyllä aika pettynyt, jos ei aleta kolmen joukkoon nousemaan, Kakko miettii.

Uudessakaupungissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. SM-kauden finaaliralli ajetaan Mikkelissä kolmen viikon kuluttua.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa