Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

30.08.2007 / Toni Klemets

Toni Klemets on rallin SM-sarjassa haastajan roolissa. Ison N-ryhmän pistekärjessä painaa tuttu kestosuosikki Juha Salo, mutta Klemets on kauden aikana noussut kamppailuun kärkisijoista.

Turkulainen on SM-pisteissä neljäntenä, ja teoriassa hänellä on mahdollisuus vielä vaikka suomenmestaruuteen. Käytännössä kärkikolmikko alkaa kuitenkin olla jo liian kaukana karussa. Sarjaa johtavalla Salolla on 61 pistettä Klemetsin 36,5:tä vastaan.

Rallin SM-sarja palaa kahden kuukauden kesätauolta lauantaina Uudessakaupungissa. Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajava Klemets on saanut vauhtiinsa uutta nostetta kesän aikana. Tästä todisteena on edellisen SM-rallin kolmas sija ja yleiskilpailun voitot Tallinnassa ja viimeksi elokuussa Lahdessa.

- Lahden kilpailu oli hyvä testikilpailu. Muutimme auton alustan säätöjä ja kisan jälkeisissä testeissä saimme varmuuden, että suunta oli oikea. Kellossa muutos ei varmaan heti näy, mutta ajamiseen ja autoon luottaa nyt enemmän ja sitä kautta se heijastuu tulokseenkin. Tuntuu, että asiat ovat tosiaan menneet nyt oikeaan suuntaan, Klemets sanoo.

Klemets ajaa Uudenkaupungin teillä kartanlukija Matti Kaskisen kanssa. Kaksikko tavoittelee sijoitusta kolmen joukkoon. Tiestö on hyväpintaista ja nopeaa.

- Kilpailusta tulee varmasti tiukka ja tasainen taistelu sekunneista. En lähde varmistelemaan mitään. Täysillä mennään, ja katsotaan maalissa miltä tulosliuska näyttää. Kärjessä voi tapahtua mitä vain, joten pitää olla hereillä ja yrittää viimeiseen asti, Klemets korostaa.

Uudessakaupungissa Klemets ja Kaskinen ajavat kahdeksan erikoiskokeen reitillä numerolla seitsemän.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa