Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

31.08.2007 / Teemu Arminen

Riihimäkeläinen Teemu Arminen starttaa lauantaina alkavaan ralliautoilun SM-sarjan Uudenkaupungin osakilpailuun tavoitteenaan sijoitus ison N-ryhmän kolmen parhaan joukossa. Lisäksi kiikarissa on Subaru Challengen korkeimmat pisteet. Taistelutahtoa uhkuva 31-vuotias riihimäkeläinen Teemu Arminen starttaa kartturinsa Seppo Varmavuon kanssa lauantain kilpailuun takaa-ajoasetelmista.

- Tavoitteena on edelleenkin ajaa N-ryhmän palkintopallisijasta ja Subaru Challengen -sarjan osakilpailuvoitosta, kertoo Arminen jatkaen, - Podium vauhtiin pääseminen edellyttää kuitenkin hyvän vauhdin löytämistä heti ensimmäisestä pätkästä alkaen. Tiedän, että pystymme taistelemaan sijoituksista kolmen kärjessä silloin kun kaikki onnistuu ja ajo menee nappiin. Pienellä virheellä toisaalta kärki karkaa hetkessä ja sen jälkeen tuon eron kiinni kurominen ja tahdin yhtäkkinen kiristäminen ei ole kenellekään helppoa, tietää Arminen.

Teemu Armisen ja kartturinsa Seppo Varmavuon edellinen SM-ralli Kouvolassa päättyi kilpailun kuudennen erikoiskokeen maalissa rajuun ulosajoon ison N-ryhmän neljänneltä sijalta. Raju riskinotto päättyi kaatoon, mutta tapahtunut ei enää kummittele kuskin mielessä.

- Kouvolan kaato oli mun tyhmyyttä. Vedin kaasu pohjassa yli maaliviivan ja sen jälkeen auto ei enää yksinkertaisesti kääntynyt. Kaadon myötä myös kauden päätavoite eli mitali karkasi käytännössä ulottumattomiin. Muuta virheistähän on opittava ja nyt fiilikset ovat korkealla. Auto on niin hyvässä tikissä kuin vain mahdollista ja viime viikonlopun ajoleirillä pääsin kokeilemaan uusia säätöjä ja sain alle 60 km täysivauhtista ajoa isolla tiellä. Sieltä jäi hyvä mieli ja luotto autoon ja mieheen on nyt kova, kertoo Arminen.
Kartturi Seppo Varmavuo puntaroi myös realistisesti loppukauden tavoitetta.

- Mitaliin on isossa N:ssä lähinnä teoreettinen mahdollisuus. Subaru Challence- sarjan toisesta sijasta taistelemme myös varmasti loppuun asti, kertaa Varmavuo. Kaksikolla on Uudestakaupungista aikaisemmilta kerroilta hyvät muistot.

- Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, on tiestö täällä varsin nopeaa. Uskon sen sopivan meille, tuumaa Arminen. Alkuviikon sateidenkaan ei riihimäkeläinen usko pehmittäneen tiestöä.

- Uskon reitin kestävän, enkä usko, että tiet ovat vielä meidän kohdallamme (numero 15) jauhautuneet niljakkaiksi. Toivon, että tie ei mene vielä meille rikki. En kuitenkaan usko, että siinä piilisi ratkaisu. Kyllä kuskit ratkaisevat yhdessä koko paketin eli kartturin ja auton kanssa täällä järjestyksen.

Mitalipallille on Uudessakaupungissa paljon halukkaita. Sen tietää Arminenkin, mutta nopeutensa kauden aikana todistanut riihimäkeläinen lupaa taistella palkintopallisijoituksesta tosissaan.

- Täällä Uudessakaupungissa ollaan muutaman kerran oltu liikkeellä hyvällä autolla ja nyt mulla on sellainen kutina, että luvassa voisi olla taas hyvä tulos. Kuusi paria on jo ilmoittanut taistelevansa palkintopallipaikasta ja me olemme ilman muuta Sepon kanssa tuossa taistelussa mukana. Viime viikonloppuna keksittiin taas jotain uutta jippoa säätöihin ja myös Uudenkaupungin asfalttipätkää varten olemme varustautuneet, joten kaiken kyllä pitäisi olla kunnossa, päättää luottavaisesti lauantaihin katsova Arminen.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa