Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino

10.01.2008 / Janne Tuohino

Vuoden 2001 ralliautoilun suomenmestari ja vuonna 2005 rallin MM-sarjaa tehdaskuljettajana ajanut kiiminkiläinen Janne Tuohino, 32, palaa vuoden ajotauon jälkeen ralliauton ratin taakse. Edessä on tammikuun lopussa Rovaniemellä ajatteva ralliautoilun SM-sarjan avauskilpailu Arctic Lapland Rally ja sen kivenkova A-ryhmä.

Välivuoden ralliautoilun vauhdikkaasta maailmasta pitänyt Tuohino on koko syksyn ja alkutalven tiiviisti sekä ennen kaikkea määrätietoisesti rakentanut ohjelmaa tähdäten takaisin ralliautoilun MM-sarjaan. Edelleen neuvottelut ovat käynnissä ja niitä vauhdittaakseen sekä ajotuntumaa saadakseen Janne II-kuljettajansa Markku Tuohinon kanssa osallistuvat kaksipäiväiseen ja erittäin vaativaan Arctic Lapland Rallyyn. Myös ilmoittautuminen ralliautoilun SM-sarjaan on jätetty.

- Kilpailen lapin taianomaisilla erikoiskokeilla unkarilaisen yksityistiimin ylläpitämällä Subaru Impreza WRC´03 -vuosimalliin ralliautolla ja tavoitteenani on uusia vuoden 2003 voitto. Tämän kuvion mahdollisti erinomaiset yhteistyökumppanini, joten siitä suuri kiitos heille, hyräili tyytyväinen Tuohino.

- Koska MM-sarjan neuvottelurintamalla asiat ovat kuumina, sopimukseni unkarilaistiimin kanssa kattaa tässä vaiheessa vain yhden kilpailun. Haluni ajaa ralliautoilun MM-sarjassa on edelleen kova ja siksipä toivon, että kilpailukauden ohjelma on selvillä mahdollisimman pian, Tuohino jatkoi.


A-ryhmästä tulossa kalustollisesti kovin kilpailukausi miesmuistiin

Ralliautoilun SM-sarjassa eletään muutosten kourissa. Kausi 2008 tullaankin muistamaan historiallisena, sillä A-ryhmän voittajan nimi tullaan kirjaamaan viimeisen kerran historian kirjoihin ennen ryhmän loppumista SM-tasolla. Koska viimeisin mestari tullaan muistamaan aina, starttaa tätä titteliä metsästämään 15 WRC-kuljettajaa. Koskaan aikaisemmin kansallisessa SM-sarjassa ei näin montaa WRC-autoa ole nähty lähtöviivalla.

- SM-sarjan ilmoittautuneita ja heidän kilpailukalustojensa nimiä katsoessa ei voi kuin hymyillä. Edellisenä vuosina osaanottajapulasta kärsineessä luokassa on tällä hetkellä saman verran ilmoittautuneita kuin N-ryhmässä, josta vuoden päästä tulee A-ryhmän korvaava kuninkuusluokka.

SM-sarjasta ja erityisesti sen A-ryhmästä tulee takuuvarmasti hyvin mielenkiintoinen seurattava kaikissa sen osakilpailuissa. Automerkkien, ja myös kuljettajien kirjo on valtava enkä usko kenenkään saavuttavan mestaruutta helpolla, Tuohino analysoi.


Lisätietoja
löydät Janne Tuohinon kotisivuilta osoitteesta www.jannetuohino.com
Lisätietoja antaa myös Janne Tuohino, gsm 0500 905 011

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa