Facebook Twitter Email Pinterest

CLO Racing

28.01.2008 / CLO Racing

Ralli SM-kauden avauskilpailu viikonloppuna Rovaniemellä sujui kaksijakoisesti CLO Racingin autokuntien osalta. SM-pisteiden saavuttaminen oli tavoitteena sekä Ford Focus WRC:lla ajavilla Jouni Arolaisella ja Jouko Puhakalla että Mitsubishi Lancerilla kilpailevalla parilla Tapio Suominen-Toni Näsman.

Vasta kolme vuotta sitten ralliuransa aloittanut Jouni Arolainen oli ehtinyt voittaa tammikuun alussa ajetun Riihimäki Rallin, joten mielenkiinnolla odotettiin miehen esitystä Arctic Rallissa.

Hyvinkään UA:ta edustava Arolainen aloitti kilpailun rauhallisella taktiikalla, mutta silti vauhti riitti A-ryhmässä sijalle 11.

Neljännellä erikoiskokeella Jyrhämäjärvellä vauhtia ja yritystä oli sitten liikaakin:
- Taisi olla kuskilla liikaa intoa. Sammutin koneen jo lähtöviivalle ja sitten vedin risteyksen pitkäksi. Sen jälkeen alkoi latu maistua. Kovavauhtiseen jarrutukseen tullessa tein virheen ja jarru jäi liian myöhäiseksi. Vauhtia oli liikaa, mutta päätin yrittää kääntää kohti sisäpenkkaa ja jarruttaa myös sen avulla menoa, Arolainen selvitti.

- Suunnitelma ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen. Kova kosketus lumipenkkaan heitti meidän tien toiseen laitaan. Yleisön avulla pääsimme jatkamaan, mutta kytkin ei kestänyt penkassa vedätystä. Matkamme keskeytyi noin kilometri ulosajon jälkeen tekniseen vikaan.

- Jos haetaan positiivisia asioita, niin vauhtini oli selvästi paremmalla tasolla viime vuoteen verrattuna. Kokeneella Jokke Puhakalla oli siihen suurin vaikutus. Sain mestarilta paljon ohjeita jo nuotituksen aikana, Arolainen kiitteli.

Suominen menetti tekniikkamurheisiin yli seitsemän minuuttia

Viime vuoden Nuorten rallisarjan Suomen mestari Tapio Suominen oli liikkeellä uuden auton ja uuden kartanlukijan kanssa. Haastava kilpailu ja paljon oppia oli siis hyvinkääläisellä edessä.
- Kisan alkupätkät menivät aika lailla opettelun piikkiin, mutta sijoitus N-ryhmässä oli kohtuullisesti 10:s neljän ajetun EK:n jälkeen. Sitten viitospätkällä Siikakämässä iski epäonni. Turbon ahtoputki irtosi ja kone menetti lähes kaiken tehonsa. Sen jälkeen ajoin hissukseen pitkän EK:n maaliin, Suominen kertasi.

- Epäonni harmitti tosi paljon ja ajattelin kisamme olevan täysin pilalla. Päätimme sisukkaasti jatkaa kisaa ja yrittää tavoitella edelleen pisteitä.

SM-kauden pisin ja vaativin kilpailu aiheutti myöhemmin ongelmia muillekin, joten Suominen onnistui nousemaan ehjällä ajolla takaisin kympin kärkeen ja SM-pisteille.
- Vaikeuksien jälkeen lopussa yritys palkittiin ryhmän yhdeksännellä sijalla ja neljällä SM-pisteellä. Ilman ongelmia sijoitus olisi voinut olla kuudes, mutta turhahan sitä on lähteä jossittelemaan, Suominen myönsi.

- Loppua kohden oma ajo sujui paremmin, kun kilpuri tuli tutummaksi. Kun kokemusta kertyi, pystyin runttaamaan kovempia aikojakin. Tietenkin vielä on paljon parannettavaa, mutta tavoitteeni onkin nostaa vauhtia tämän kauden edetessä kokemuksen karttuessa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa