Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 5/08

13.02.2008 / Ralli SM -uutisia 5/08

Salo ei lupaa taktiikkamuutoksia

Ralli SM -kauden 2008 ylivoimaisella voitolla Rovaniemellä aloittanut Mitsubishin Juha Salo ei aio muuttaa hyväksi todettua taktiikkaansa.
- Auto ja mies ovat iskussa, joten ykköspaikka ajetaan myös Laukaassa. Sää hieman mietityttää. Kun lähtönumero on ykkönen, niin toivottavasti lauantaina olisi pakkaskeliä. Mutta jos luvassa on plusasteita ja sohjoa, niin sen asian kanssa on vain tultava toimeen ja pidettävä kaasu pohjassa, Salo sanoo.


Välimäki ottaa haasteen vastaan

Ryhmä A:n hallitseva suomenmestari ja SM-avauksessa luokassaan avausvoiton ajanut Jussi Välimäki on valmis uusimaan ykköstilansa myös Laukaassa.
- Rovaniemeltä nostetaan 10 prosenttia vauhtia, turvamarginaalia pienennetään ja täysillä ajetaan. Jos joku haastaa, niin haaste otetaan vastaan ja katsotaan kuka vetää, Välimäki sanoo.


Ketomaa esittelee SM-tasolla uuden Subarun

SM-avauksessa ison N-ryhmän kolmanneksi ajanut ja ryhmän hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa esittelee Laukaassa melko suurella todennäköisyydellä uudella Subaru Impreza WRX08-auton.
- 95 prosenttisella varmuudella näin tapahtuu. En ole ajanut uudella autolla vielä metriäkään, mutta torstaina olisi tarkoitus ajaa kunnon testit. Jos saamme testeissä auton jousituksen ja voimansiirron säädöt kohdilleen, niin osallistun uudella Subarulla SM Peurunkaralliin, Ketomaa sanoo.


Lindroos hakee Laukaasta toista voittoa

Pienen N-ryhmän hallitseva suomenmestari Joonas Lindroos aloitti uuden SM-kauden voitolla Rovaniemellä. Laukaasta Lindroos hakee toista voittoa putkeen.
- Kolme vuotta sitten voitin pienen N-ryhmän Laukaassa, ja ensi lauantaina aion uusia saman tempun. Hondan vaihteisto ja voimansiirto on Rovaniemen jälkeen huollettu, joten kaiken pitäisi olla kunnossa. Tulisi vain pakkasta ja jääkelit, Lindroos toivoi.


Mikkoselta jää Peurunkaralli väliin

Ryhmä A:n SM-hopeamitalisti Jarmo Mikkonen ei aja Laukaan SM Peurunkarallissa. Mikkonen joutui peruuttamaan osallistumisensa alkuviikosta.
- Peugeot 206 WRC:n varaosat saapuivat Ranskasta, mutta ne ovat vielä kuljetuslaatikoissa. Emme ehdi huoltaa autoa, ja kun vara-autonakin toiminut Mitsubishi on myyty, niin Laukaan SM jää tällä kertaa meiltä väliin. Yritämme saada Peugeotin kilpailukuntoon Nilsiän SM-ralliin mennessä, Mikkonen toteaa.


Vihavainen sen sijaan ajaa Laukaassa

Rovaniemen SM-avauksessa Ryhmä A:n toiseksi ajanut Ari Vihavainen sen sijaan ajaa Ford Focus WRC:n SM Peurunkarallin lähtöviivalle. Auton uusi moottori saapui alkuviikosta Fordin rallikilpailutoimintaa hoitavalta M-Sportilta Suomeen.
- Saimme uuden moottorin alkuviikosta Skotlannista Mäntyharjulle. Ennen nuotitusta ajamme torstaina vielä testit ja katsomme, että kaikki varmasti toimii. Laukaaseen lähdetään, Vihavainen toteaa.


Nikara tähtää ison N-ryhmän kärkeen

Rovaniemen SM-avauksessa ensimmäisen nelivetoautorallinsa ajanut ja heti yhteen yleiskilpailun pohja-aikaankin yltänyt Jarkko Nikara lähtee Laukaasta tavoittelemaan ison N-ryhmän kärkisijaa. Tämä AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmän jäsen kävi SM-avauksen jälkeen katsastamassa rallin MM-vauhtia Ruotsissa ja ajoi sen jälkeen yhden päivän testit Saarijärvellä.
- Ennen rallia ajan vielä alustatestiä, jotta auto saadaan jousitukselta mieleiseksi. Täysillä mennään ja voittoa tavoitellaan, Nikara toteaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa