Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 7/08

04.03.2008 / Ralli SM -uutisia 7/08


Salo hakee hattutemppua

Ison N-ryhmän SM-johdossa ajava Mitsubishin Juha Salo on hallinnut talven kahta ensimmäistä SM-rallia myös yleiskilpailun osalta. Kahdesta ykköstilasta huolimatta Salo ei lähde varmistelemaan hyvää sijoitusta talvikauden päättävästä TahkoSpa SM-rallista, vaan tavoittelee tosissaan kolmatta perättäistä ryhmävoittoa.
- Isoja riskejä ei ole tarvinnut tähänkään asti ottaa, joten pidetään kaasu pohjassa ja ajetaan samalla taktiikalla myös Nilsiässä. Yleiskilpailussa Janne (Tuohino) ajoi jo hyviä EK-aikoja Laukaassa, joten jos WRC-autot ovat löytäneet lisävauhtia, niin annan niiden mennä ja keskityn vain N-ryhmän voittamiseen. Vuosi sitten olin Nilsiässä kolmas, joten parannettavaakin löytyy, Salo muistuttaa.


Myös Lindroos kolmannen voiton perään

Jos on Salo hallinnut isoa N-ryhmää, niin samaan on yltänyt Hondan Joonas Lindroos pienen N-ryhmän puolella. Lindroos hakee Nilsiän TahkoSpa SM-rallista Salon tapaan jo kauden kolmatta perättäistä SM-ryhmävoittoa.
- Auto ja mies ovat iskussa. Ajan vielä päivän testit ja varmistan, että ensi viikonloppuna kaikki varmasti toimii. Voittoa haetaan. Pari ensimmäistä EK:ta aion tarkkailla muiden vauhtia, mutta rallin kolmannella ja pisimmällä (29 km) EK:lla sitten isketään, Lindroos suunnittelee.


Rantaselle lisävauhtia tutulta testitieltä

Laukaassa ison N-ryhmän toiseksi ja yleiskilpailun kolmanneksi ajanut Mitsubishin Matti Rantanen tähtää Nilsiässä yhä lähemmäksi terävintä kärkeä.
- Ennen Laukaata pääsin ensimmäisen kerran tänä talvena testaamaan tutulla testitiellä ja sain säädettyä autoni nopeammaksi. Kehitystyötä jatketaan ennen Nilsiää samalla testitiellä, jotta auto olisi yhä nopeampi. Ryhmävoittoa ainakin yritetään, ja kovaa saa ajaa, jos siihen aikoo yltää, AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmän jäsen muistuttaa.


Katajamäki rennolla mielin Nilsiään

Ison N-ryhmän SM-pistekakkosena talvikauden viimeiseen SM-ralliin starttaava Mitsubishin Kosti Katajamäki ei aio Nilsiässä puristaa rattia liian tiukasti, vaan hän aikoo ajaa niin kuin hyvältä tuntuu.
- Ennen Laukaan SM-rallia mietin pitkään, mistä sitä lisävauhtia löytäisi. Nilsiässä ajetaan eikä enää mietitä. Uskon, että kun ajamiseen löytyy rentous ja hauskuus, niin kyllä ne EK-ajat siitä itsestään paranevat. Motivaatiota ei tarvitse kaukaa etsiä, sillä kauden kakkos- ja kolmossijat korpeavat sen verran, että niistä pitää pystyä parantamaan, Katajamäki muistuttaa.


Hautamäki ei lähde uhoamaan

Pienen N-ryhmän SM-kakkosena talvikauden viimeiseen SM-osakilpailuun TahkoSpa SM-ralliin starttaava Hondan Ville Hautamäki aikoo ajaa eikä vain uhota.
- En lähde uhoamaan mitään vaan parhaani teen, jotta etumatka Lindroosin kaventuisi. Viime vuoden kisa Nilsiässä jäi kesken toisella EK:lla, ja kun en ole urallani koskaan päässyt jokaista kolmea talviosakilpailua maaliin asti, niin se olisi se talvikauden viimeisen SM-osakilpailun ensimmäinen tavoite. Testaan autoa vielä ennen kisaa. Vetopitoa haetaan lisää, ja katsotaan Nilsiässä sitten miten siinä onnistuttiin, Hautamäki toteaa.


Öhman kaipaa tarkempia nuotteja

AKK-Motorsportin rallivalmennustiimin Olle Öhman avasi SM-pistetilinsä pienessä N-ryhmässä Laukaassa. Ensimmäistä SM-kauttaan nuotista ajava Öhman ei kuitenkaan ollut kuudenteen sijaansa tyytyväinen.
- Ei tämä talvi ole ihan suunnitelmien mukaan mennyt. Nilsiässä tähtäin on kolmen parhaan joukossa. Isoin ongelmani on ollut nuottieni kanssa. Jotkut EK:t menevät jo todella hyvin, kun joillain taas sattuu liikaa ajo- ja nuotitusvirheitä. Laukaassa pystyin ajamaan EK-aikoja jo ryhmän 2-3 nopeimman joukkoon. Vauhtia siis löytyy, mutta nuottia pitää vain saada yhä tarkemmaksi ja paremmaksi, Öhman toteaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa