Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

07.03.2008 /

Alkukaudella hyvään vauhtiin yltänyt ralliautoilija Matti Rantanen tähtää yhä korkeammalle, kun kauden kolmas Ralli SM-osakilpailu ajetaan Nilsiän ympäristön lumisilla teillä.

Rantanen on jälleen tehnyt oman tiiminsä kanssa kovasti kehitystyötä uuden Mitsubishi Lancer Evo9 -kilpurin kanssa. 26-vuotias lammilainen on tyytyväinen auton säätöihin ja starttaa Nilsiän TahkoSpa-ralliin kovin tavoittein:
- Edellisessä Laukaan osakilpailussa ajoin tähän mennessä parhaan kisani, kun sijoitus oli ison N-ryhmän toinen. Nyt täytyisi yrittää parantaa tuota vielä yhdellä pykälällä, Rantanen latasi.

- Tavoite on tosi kova ja kaiken pitää mennä nappiin, että vauhdillisesti pystyy aivan kärkivauhtiin. Aika monella kuskilla on kisaan sama tavoite, joten kovaa saa ajaa, jos mielii sinne kärkeen.

- Viime vuonna ja tämän kauden kahdessa ensimmäisessä rallissa N-ryhmän voittaja on ollut usein myös koko yleiskilpailun ykkönen. Itse en vielä mieti yleiskilpailusijoitusta, koska oman ryhmän kärkisijat ja -pisteet ovat nyt tärkeimmät, Rantanen järkeilee.

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Rantanen on ajanut ryhmän kanssa yhteisiä testejä, jonka lisäksi Mitsubishin ajettavuutta on hiottu omalla tutulla testitiellä Lammilla.
- Jos testit olivat sujuneet lupaavasti jo ennen Laukaan osakilpailua, niin nyt lähtökohta on vielä entistäkin parempi, Rantanen totesi.

Rantanen ja kartanlukija Jan Lönegren kilpailevat Nilsiän SM-osakilpailussa numerolla 5.

Ralli alkaa jo perjantai-iltana Tahkonlahden jäällä ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja loput seitsemän EK:ta kaasutellaan lauantaina.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa