Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

10.03.2008 / Joonas Lindroos

Nilsiässä ajetun TahkoSpa ralli alkoi Joonas Lindroosin ja hänen kartturinsa Jouni Lampisen osalta hyvin. He joutuivat kuitenkin keskeyttämään vaihteistovikaan erikoiskokeen 5 jälkeen. Myöskään kuski ei ollut täydessä iskussa, vaan keskittymistä kiusasi jo nuotituspäivänä alkanut kova flunssa.

Kilpailussa ajettiin jo perjantaina ensimmäinen erikoiskoe. 2,4 km:n yleisöpyörityksen jälkeen Joonas ja Jouni olivat alle kaksilitraisten n-ryhmässä neljäntenä. Eroa kärkeen oli 4,4 sekuntia.

Varsinainen ralli alkoi sitten lauantaina ja Joonas vetäisikin heti reilun 6 km pätkälle 3,2 sekunnin pohjat nousten pikku-n kärkeen, kuten viimeaikoina on tapana ollut. Kolmannella EK:lla tuli ensimmäinen virhe: Auton perä pompahti penkkaan osuessaan sen verran rajusti takaisin, että penkka imaisi keulan ja auto pyörähti perä menosuuntaan. Pyörähdyksestä aiheutui arviolta 20 s tappiota ja joka paikkaan mennyt lumi huurrutti ikkunat.

Varsinaiset ongelmat alkoivat erikoiskokeella 4. Vaihdesalkusta hävisi nelosvaihde ja juuri sitä vaihdetta olisi tarvittu eniten. Joonas ja Jouni päättivät kuitenkin yrittää edes jäännöspisteitä ajamalla loppurallin ilman nelosta.

Viitospätkällä auto lipesi toistamiseen hankeen. Nyt auto juuttui niin lujasti kiinni, ettei penkasta päässyt irti omin neuvoin. Yleisöäkään ei sattunut olla paikalla ja kului 8 minuuttia, kun paikalle oli tullut tarpeeksi nostoväkeä ja minuutissa auto saatiinkin takaisin tielle. Aikaa oli kulunut kuitenkin niin paljon, ettei pisteille ollut enää mitään asiaa. Joonas ajoi vielä pois erikoiskokeelta, mutta he keskeyttivät sen jälkeen.
- Olisi ollut suorastaan tyhmää ajella loppukisa ilman mitään saavutettavaa hyötyä sillä riskillä, että rikkinäinen laatikko rikkoutuu vielä lisää ja rikkoo vielä lukonkin. Olokin oli koko kisan ajan niin kipeä, että se häiritsi ajamista, selvittää Joonas pieleen mennyttä kilpailua.

Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen säilyttävät vielä SM-johtonsa, vaikka se kaventui 2 pisteeseen. Seuraavaksi SM-rallia ajetaan Keravan suunnalla kesäkuussa. Sitä ennen, mikäli Jouni Arolainen saa WRC Focuksensa kuntoon, Joonas lähtee hänelle kartturiksi Kyläseppäralliin, joka ajetaan 15.3.

www.lindroosracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa