Facebook Twitter Email Pinterest

CLO Racing

10.03.2008 / CLO Racing

CLO Racingille vauhdikkaat ulosajot Nilsiän SM-rallissa


CLO Racingin molemmat kilpailijaparit lähtivät luottavaisena jatkamaan Nilsiässä siitä mihin edellisessä SM-rallissa Laukaassa jäivät. Tällä kertaa SM-pisteet jäivät kuitenkin haaveeksi, kun molemmat Hyvinkään UA:n kuljettajat keskeyttivät ulosajoon Nilsiän lumisissa maisemissa.

Ford Focus WRC:n ratissa hyvin vauhtiaan nostanut Jouni Arolainen oli liikkeellä jälleen todellisen ammattimiehen kanssa, kun nuotteja luki Risto Pietiläinen, joka muistetaan Harri Rovanperän monivuotisena kartanlukijana MM-tasolta. Arolainen aloitti kilpailun mallikkaasti ajamalla ensimmäisellä erikoiskokeella A-ryhmän neljänneksi jääden vain 0,5 sekuntia lopulta rallin voittoon ajaneen Jussi Välimäen ajasta.
- Räväkkä aloitus onnistui jäällä ajetulla yleisöerikoiskokeella. Kyseessä oli urani paras EK-sijoitus A-ryhmän puolella, Arolainen kertoili.

Arolaisen ja Pietiläisen meno oli kuljettajaa tyydyttävällä tasolla myös metsäerikoiskokeilla, kun sijoitus oli omassa luokassa seitsemäs neljän EK:n jälkeen.
- Viidennellä erikoiskokeella matka sitten päättyi lumipenkan puolelle. Auto lähti sellaisesta isosta rytkystä pois linjalta ja sitten mentiin, Arolainen selvitti.


- Vaikka ulosajo ja keskeytys aina harmittaa, löytyy tästä kilpailusta hyviäkin puolia. Vauhti ja kilpailukyky oli jälleen paremmalla tasolla, kun tämä kilpuri tulee kuskilleen tutummaksi.

Keskeytyshetkellä Arolainen oli yli puoli minuuttia edellä kovaa kilpakumppaniaan Timo Pulkkista, joka sijoittui lopulta A-ryhmässä neljänneksi.


Suomisen pisteputki katkesi

Myös Mitsubishi Lanceria ohjastava Tapio Suominen ajoi tällä kertaa toisen kartanlukijan kanssa, kun nuotteja pudotteli Matti-Jussi Partanen.

Viime vuoden Nuorten Suomen mestari Suominen oli ajanut kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa SM-pisteille, mutta tällä kertaa pisteiden tavoittelu isossa N-ryhmässä katkesi kovavauhtiseen ulosajoon.
- Lähdimme kisaan hyvillä mielin, kun edellisessä osakilpailussa vaivanneet voimansiirto-ongelmat oli ratkaistu. Tiesin vauhdin olevan nyt paremmalla tasolla hyvien testien jälkeen, Suominen laski.

Ensimmäisellä EK:lla Suominen oli N-ryhmässä 11:s ja toisella pätkällä sijoitus oli 10:s.
Suomisen pistesija vaihtui ulosajoon pitkän EK3:n maalipäässä.
- Viitosvaihde oli päällä ja vauhtia reilusti yli puolitoista sataa, kun suistuttiin. Meillä oli siinä kohdassa jotain ongelmaa nuotin kanssa. Onneksi kalusto ei kärsinyt suuria vaurioita, kun pahemminkin olisi voinut käydä, Suominen harmitteli.

Seuraava rallin SM-osakilpailu koittaa 14. kesäkuuta Keravalla.

www.cloracing.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa