Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

15.06.2008 / Kalle Pinomäki

Rallin SM-sarjan Keravan osakilpailu ilahdutti Kalle Pinomäkeä. Turkulainen Mitsubishi-kuljettaja ajoi lauantaina kauden parasta vauhtiaan, kun SM-sarjan kesäkausi alkoi. Pinomäki sijoittui kartanlukijansa Matti Kaskisen kanssa tiukassa kärjen sekuntitaistelussa lopulta kuudenneksi.

Ison N-ryhmän kilpailun voitti hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa. Pinomäki jäi voitosta 35 sekuntia, mutta palkintokorokkeesta vain 23 sekuntia.

- Vauhti oli hyvää, sijoitus olisi voinut olla parempikin. Kovassa sekuntitaistelussa virheille ei ollut varaa. Ihan ok kisa, ja tosiaan vauhti oli sellaista, jota sen oletinkin nyt olevan. Olemme sen suhteen aikataulussa, Pinomäki totesi.

Pinomäki ajaa ensimmäistä kauttaan nelivetoisten turboautojen luokassa, ja jo ennen kauden alkua hän asetti vauhdilliset tavoitteet kesäkauteen.

- Nyt edellä olevat ovat ajaneet näillä vehkeillä jo monta vuotta. Siinäkin mielessä tämä oli hyvä suoritus. Luotto autoon on nyt kohdallaan ja sitä kautta vauhti nousi heti. Vähän harmittaa neljännen erikoiskokeen ylimääräinen ohjelma. Auto meinasi kaatua, mutta jotenkin sain pelastettua tilanteen ja pienen peruuttelun jälkeen matka jatkui. Siinä meni varmaan se parikymmentä sekuntia ja mahdollisuus taistella palkintokorokepaikasta. Mutta kokonaisuutena siis jees kisa, ja hyvä lähtötilanne seuraavaan kisaan, Pinomäki tuumi.

Yleiskilpailun voittoon Keravalla ajoi Peugeot 206 WRC:llä Jarmo Mikkonen. N-ryhmän voittanut Jari Ketomaa siirtyi yhteispisteissä nyt kakkoseksi ajaneen Kosti Katajamäen kanssa jaettuun johtoon. Molemmilla on 46 pistettä. Pinomäen pistesaldo näyttää kahdeksaa. SM-kausi jatkuu heinäkuun puolivälissä Kouvolassa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa