Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

15.06.2008 /

Rallin SM-sarjan Keravan osakilpailu ilahdutti Kalle Pinomäkeä. Turkulainen Mitsubishi-kuljettaja ajoi lauantaina kauden parasta vauhtiaan, kun SM-sarjan kesäkausi alkoi. Pinomäki sijoittui kartanlukijansa Matti Kaskisen kanssa tiukassa kärjen sekuntitaistelussa lopulta kuudenneksi.

Ison N-ryhmän kilpailun voitti hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa. Pinomäki jäi voitosta 35 sekuntia, mutta palkintokorokkeesta vain 23 sekuntia.

- Vauhti oli hyvää, sijoitus olisi voinut olla parempikin. Kovassa sekuntitaistelussa virheille ei ollut varaa. Ihan ok kisa, ja tosiaan vauhti oli sellaista, jota sen oletinkin nyt olevan. Olemme sen suhteen aikataulussa, Pinomäki totesi.

Pinomäki ajaa ensimmäistä kauttaan nelivetoisten turboautojen luokassa, ja jo ennen kauden alkua hän asetti vauhdilliset tavoitteet kesäkauteen.

- Nyt edellä olevat ovat ajaneet näillä vehkeillä jo monta vuotta. Siinäkin mielessä tämä oli hyvä suoritus. Luotto autoon on nyt kohdallaan ja sitä kautta vauhti nousi heti. Vähän harmittaa neljännen erikoiskokeen ylimääräinen ohjelma. Auto meinasi kaatua, mutta jotenkin sain pelastettua tilanteen ja pienen peruuttelun jälkeen matka jatkui. Siinä meni varmaan se parikymmentä sekuntia ja mahdollisuus taistella palkintokorokepaikasta. Mutta kokonaisuutena siis jees kisa, ja hyvä lähtötilanne seuraavaan kisaan, Pinomäki tuumi.

Yleiskilpailun voittoon Keravalla ajoi Peugeot 206 WRC:llä Jarmo Mikkonen. N-ryhmän voittanut Jari Ketomaa siirtyi yhteispisteissä nyt kakkoseksi ajaneen Kosti Katajamäen kanssa jaettuun johtoon. Molemmilla on 46 pistettä. Pinomäen pistesaldo näyttää kahdeksaa. SM-kausi jatkuu heinäkuun puolivälissä Kouvolassa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa