Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

10.07.2008 / Juha Salo

Villillä kortilla MM-baanalle
JUHA SALOLLA NÄYTÖNPAIKKA JYVÄSKYLÄN NESTE OIL RALLISSA

Kouvola toimii rallin SM-sarjan toisen kesäkisan näyttämönä tulevana lauantaina. Kolminkertainen ison N-ryhmän Suomen mestaripari Juha Salo
- Mika Stenberg havittelee jälleen maksimipisteitä kymenlaaksolaisilla rallipoluilla. Kuun lopussa Mitsubishi-kuljettajalla on tähtäimessään toisen luokan arvopisteet, kun Salo lähtee kilpailun järjestäjän myöntämän "villin kortin" suomin mahdollisuuksin tuotantoautojen MM-pistejahtiin Jyväskylässä.
- Kaikki kauden kisat ovat toki tärkeitä, mutta Jyväskylän ralli on meille yksi kauden ehdottomista päätapahtumista ja se on myös taloudellisesti iso satsaus. Villin kortin ansiosta pääsemme nyt tavoittelemaan ryhmävoittoa MM-sarjalaisten joukossa jonkin verran paremmalta lähtöpaikalta kuin muussa tapauksessa, Salo sanoo.

Keski-Suomen sorasirkusta varten Salolle on rakennettuna uusi Mitsubishi EVO yhdeksikkö, johon siirretään Kouvolan kilpailun jälkeen vanhasta autosta jarrut, vaihteisto ja voimansiirto. Salon leirissä on valmistauduttu ralliin huolella tavoitteena saada vuoden 2003 Neste Rallin N-ryhmän voiton jatkeeksi vastaava MM-arvoinen.
- Keskityn siihen, että pystyn heti kisan alusta ajamaan hyviä aikoja ja siten päästä seuraavana päivänä lähtemään kärkipäässä liikkeelle.
Ryhmävoitolla voi olla hyvinkin mahdollisuudet kympin sakkiin myös yleiskilpailussa, mikä olisi sinänsä jo saavutus, Salo ynnää.
- Tasaisuudellaan kaverit tulevat siellä pärjäämään, sillä maalissa ne pisteet vasta jaetaan. Se pitää muistaa itsekin, Salo puhelee.

Ennen Jyväskylää nuotit luetaan kuitenkin Kouvolan rallireitin mukaan.
Keravan tekniikkaongelma verotti Salon ja Stenbergin vauhtia kuukausi sitten, joten karkkilalaisautokunta on SM-sarjassa nyt kolmen pisteen takamatkalla.
- Edellisen kilpailun epäonni on lisännyt ajonälkää. Keravalla kilometrejä oli jo lähtiessä vähänlaisesti ja yhden ek:n peruuntumisen jälkeen se kutistui entisestään. Sen ja ongelmista johtuneen ajanmenetyksen jälkeen sijoituksen parantaminen ei ollut enää mahdollista. Kisa oli mikä oli. Hyvä, että tuli kuitenkin pisteitä, Juha kertaa.
- Kouvolaan on nyt hyvä mennä. Koko paketti on kaikilta osa-alueiltaan hyvässä nipussa, joten mikä sinne on lähtiessä. Täysillä mennään.

Salo ja Stenberg starttaavat kahdeksan erikoiskokeen reitille numerolla 10. Ensimmäisenä kaasuttelevat A-ryhmän autot Daniel Sordon johdolla, mikä taas tasoittaa olosuhteita N-ryhmälle.
- Nyt on loistava lähtöpaikka. Niin se vaan on, että irtoryyni tekee tiestä yllättävän liukkaan ja jarrutuspaikkojen hahmottaminen on ensimmäisenä lähtevälle vaikeampaa. Kouvolassa saattaa tulla yllätyksiä siinä, miten lähellä ännäläisellä ollaan WRC-autojen aikoja, Salo povaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa