Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 10/08

04.07.2008 / Ralli SM -uutisia 10/08

Vihavainen puolustaa yleiskilpailun voittoa Kouvolassa

Vuosi sitten Kouvolan SM:n O.K. Auto -rallin yleiskilpailun voittoon ajanut Ari Vihavainen starttaa Ford Focus WRC:lla puolustamaan viime vuoden ykköstilaansa. Vastus on kova, kuten se oli myös vuosi sitten.

- Kun mukana on lajin maailmantähtiä (Sordo), niin silloin on realistisinta puhua toisesta sijasta. Tosin taktiikkaani en aio mihinkään muuttaa. Seuraan pääasiassa ison A-ryhmän SM-pistekärjessä ajavan Jussi Välimäen aikoja ja ajan sen mukaan. Tiestö Kouvolan seudulla on haastava. Tehdään hyvät tarinat (nuotit) ja uskotaan niihin, niin hyvä tulee, Vihavainen sanoo.

Sordo ja Gardemeister MM-sarjasta Kouvolaan

Kesäkauden toisessa SM-rallissa Kouvolassa nähdään kaikkiaan 154 autokuntaa, joista nimekkäimmät ovat rallin MM-sarjasta tutut Citroënin tehdaskuljettaja Daniel Sordo ja Suzukin rallitallin suomalaiskuljettaja Toni Gardemeister. Sordo kilpailee tutulla Citroën C4 WRC:lla, mutta Gardemeister starttaa Kouvolassa reitille F-ryhmän BMW M3:lla. Tonille nuotteja lukee avopuoliso Miia Katajala. MM-kuljettajien ohessa Kouvolassa nähdään myös meillä ennen näkemätön ralliautomalli, kun Venäjän Maxim Tsvetkov starttaa reitille Lada Kalinalla.

Ketomaan Subaru iskussa

Ison N-ryhmän SM-pistejohdossa ajava Jari Ketomaa ei vielä tiedä, puolustaako hän Kouvolassa N-ryhmän voittoa Tommi Mäkinen Racingin Neste Oil Ralliin rakentamalla uudella Impreza WRX Sti:llä vai jo kahdesti aiemmin tänä vuonna hänet ison N-ryhmän SM-voittoon vieneellä yksilöllä.

- Itse asiassa se on aivan sama, kummalla autolla kisaan starttaan. Olemme Tommi Mäkinen Racingin kanssa ajaneet Keravan SM-rallin jälkeen lisää testiä, joissa pystyimme jälleen kehittämään autoa sekunnin kymmenyksen tai pari kilometrillä. Kouvolan haastavilta teiltä tavoittelen tietysti N-ryhmän voittoa, Ketomaa sanoo.

Myös Katajamäki matkaan voitto mielessä

Ison N-ryhmän SM-pisteiden jaetulla kärkipaikalla SM O.K. Auto -ralliin starttaava Kosti Katajamäki tavoittelee Kouvolasta kauden ensimmäistä ryhmävoittoa.

- Tavoite numero yksi on se, ettei osuta kehenkään, Kosti naurahtaa ja viittaa viime vuoden Kouvolan kisaan, jossa hän törmäsi ulosajaneen Daniel Sordon Citroëniin.

- Vakavasti ottaen ajan ennen kisaa 150 km testiä ja päälle vielä Jalasjärven Rallisprintin niinpä Keravalla vaivannut rattiruoste ei ainakaan haittaa ajamista Kouvolassa. Ihan tosissaan N-ryhmän voittoa tavoitellaan, Katajamäki lupaa.

Välimäki puolustaa SM-johtoaan

Ison A-ryhmän SM-pistejohdossa ajava ja ryhmän mestaruutta puolustava Jussi Välimäki aikoo olla SM-pisteiden kärkipaikalla myös kesän toisen SM-osakilpailun jälkeen.

- Kesällä emme pärjää WRC-autoille moottoritehoissa, mutta hyvällä strategialla mahdollisuudet ovat vaikka mihin. Keravalla ajoin ensimmäisen kerran Hankookin rallirenkailla ja kokemus oli positiivinen, Välimäki ilmoitti.

Lindroos haluaa kärkipaikalle takaisin

Talvikauden jälkeen pienen N-ryhmän kärjessä ajanut Joonas Lindroos kärsi kesäkauden ensimmäisessä SM-rallissa rengasrikon, joka pudotti jämsäläiskuljettajan ryhmän piikkipaikalta SM-kolmoseksi. Vuosi sitten Lindroos ajoi Kouvolassa ylivoimaiseen ryhmävoittoon.

- Nyt saisi olla jo tuuriakin mukana, mutta eiköhän tilanne käännetä taas meidän eduksi. Uskon, että luokan SM-ratkaisut jäävät kauden viimeisen osakilpailun varaan, mutta Kouvolan haastavilla teillä olen aina viihtynyt ja sieltä tavoitellaan tietysti voittoa, Lindroos toteaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa