Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Gardemeister

13.07.2008 / Toni Gardemeister

Ralliautoilun MM-sarjasta ansaittua kesälomaa vielä muutaman viikon viettävä Suzukin tehdaskuljettaja Toni Gardemeister joutui keskeyttämään SM O.K. Auto rallin sen seitsemännen pikataipaleen päätteeksi moottorin öljypohjan halkeamisen seurauksena. Keskeytyshetkeen mennessä Gardemeister oli ajanut lähes kolmen minuutin kaulan sittemmin kilpailun voittaneeseen Jari Inkilään.

Vielä kuukauden verran hallitseva Vetomies -tittelisti nautiskeli kesälomastaan matkaten kotiseutunsa pikataipaleilla yhdessä tyttöystävänsä Miia Katajalan kanssa. Huipputehokasta F-ryhmäläistä BMW M3 ralliautoa ohjastanut Gardemeister ajoi vakuuttavasti pohja-ajan jokaiselle ajamalleen erikoiskokeelle. Ainoastaan laukaalainen Mikko Kauppinen pystyi vastaamaan Gardemeisterin ja Katajalan haasteeseen, mutta Tonin tapaan Kauppisen kohtalona oli jättää leikki moottoririkon seurauksena kesken.
Näin tasaisen suorituksen tehnyt ja todella tiukan kilvanajon Jukka Korhosen kanssa ajanut Jari Inkilä voitti F-ryhmän Gardemeisterin ja Kauppisen nenän edestä.

Kilpailun palkintoseremonioissa Gardemeisterin vauhti oli yksi puhutuimpia aiheita. Erityisesti vuoristoratamaisen ja huippunopean neljännen pikataipaleen aika sai monet haukkomaan henkeään: Gardemeister olisi takavetoisella ralliautollaan ollut yleiskilpailussa ollut seitsemäs nelivetoisten ja turboahdettujen ralliautojen kanssa. Sama kuvio toistui myös seitsemännellä pikataipaleella jonka päätteeksi Gardemeister oli pakotettu jättämään kilpailu kesken.

- Meillä oli hieno kilpailupäivä aina viimeisen erikoiskokeen siirtymätaipaleelle saakka, jossa öljynpainevalo ilmoitti vähäisestä moottoriöljyn määrästä. Pikaisten tutkimusten päätteeksi totesin öljypohjassa olevan halkeama josta olennainen osa vauhtia pääsi hupenemaan sille tarkoitetusta tilasta. Koska meillä olisi vielä ollut yksi pikataival sekä pitkä siirtymämatka maaliin jäljellä en lähtenyt riskeeraamaan moottorin kestävyyttä vaan päätin keskeyttää kilpailun, mietiskeli Gardemeister.

- Oli hienoa nähdä ettei vauhtini ole kadoksissa ja että se kestää vertailun myös huomattavasti nopeampiin ja tehokkaampiin ralliautoihin nähden. Luonnollisesti menestystä janoavaa moottoriurheilijaa keskeytys aina harmittaa, mutta toisaalta siihen on tänä vuonna valitettavasti joutunut MM-sarjassa tottumaan, Gardemeister jatkoi.

Uusia kujeita mietiskellen kohti Suomen MM-rallia

Ralliautoilun MM-sarja ja sen kuljettajat ovat palailemassa takaisin arkeen. Vaikka kilpailun alkuun on aikaa reilu kaksi viikkoa, on Keski-Suomen ympäristössä voitu havaita MM-tiimien ralliautojen ääntä.
Suzuki ajaa testinsä Suomen MM-rallia edeltävällä viikolla. Luvassa on uusia kilpaosia joiden avulla japanilaismerkki hakee luotettavuutta ja nopeutta SX4 WRC autoonsa. Gardemeister toivottaa uudistukset tervetulleeksi.

- Ralliautoilun MM-sarjan toisella puoliskolla ajetaan neljä sora- ja kolme asfalttirallia. On hyvä että tiimi tekee kehitystyötä autolle ja että sitä päästään testaamaan ennen Suomen MM-rallia. Toivotaan, että pikaisesti pääsisimme jälleen MM-pisteiden makuun ja sitä kautta antamaan tiimille uutta nostetta, Gardemeister suunnitteli.

Lopputulokset SM O.K. Auto ralli, F-ryhmä:
1. Jari Inkilä & Jyrki Nieminen, BMW M3, 51.36;8 2. Jukka Korhonen & Matti Pitkänen, Toyota Corolla GT, +0,5sek 3. Jarkko Ojala & Eero Sokero, Toyota Starlet, +58,2 sek
---
kesk. Toni Gardemeister & Miia Katajala, BMW M3, Öljypohjan rikkoontuminen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa