Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 12/08

25.08.2008 / Ralli SM -uutisia 12/08

Pykälistö pitkästä aikaa viivalle

Rallitestikuljettajan roolista viime aikoina tutuksi tullut Juuso Pykälistö tekee Uudessakaupungissa paluun SM-rallin lähtöluetteloon kolmen vuoden tauon jälkeen. Neljän vuotta sitten juuri Uudenkaupungin SM-rallin voittanut Pykälistö osallistuu kisaan Tommi Mäkinen Racingin N-ryhmän Subarulla.

- Tulostavoitteita ei ole. Osallistun testimielessä kisaan Jari Ketomaan autolla. Etsimme kisatilanteessa uusia ideoita ja näkemyksiä Subarun uuden mallin kehittämiseen. Aiomme ajaa SM-rallin jälkeen vielä seuraavalla viikolla lisää testiä. Kun kypärän laittaa päähän, niin kyllä häviäminen aina harmittaa, mutta kyllä tällaisen tauon jälkeen pitää tunnustaa myös lajin realiteetit: menestyäksesi SM-tasolla pitäisi ajaa hieman useammin, Pykälistö muistuttaa.

Vihavaisen tähtäimessä SM-pistejohto

Ison A-ryhmän SM-pisteissä toisena Ford Focus WRC:lla ajava Mäntyharjun Ari Vihavainen starttaa Uudenkaupungin SM-ralliin ryhmänsä SM-pistejohtopaikka mielessä.

- Ison A-ryhmän viimeisestä mestaruudesta tässä kilpaillaan. Tavoite on ajaa sen verran kovaa, että olisimme rallin lopputuloksissa Jussi Välimäen edellä. Voittokin toki otetaan, jos sitä tarjotaan, mutta tärkeintä olisi päästä starttaamaan SM-pistejohdossa Mikkelin SM-finaaliin, Vihavainen toteaa.

Katajamäki pistää kaiken peliin

Kahden pisteen takaa-ajoasemasta ison N-ryhmän SM-pistekolmosena Uudenkaupungin SM-ralliin starttaava Kosti Katajamäki aikoo pistää kauden kahdessa viimeisessä SM-rallissa kaiken osaamisensa peliin.

- Ison N-ryhmän kärki on Uudessakaupungissa yhtä miestä kapeampi, kun Jari (Ketomaa) ajaa samaan aikaan Uudessa-Seelannissa, mutta se ei tule vaikuttamaan ryhmän kärkivauhtiin. Täysillä mennään, jos voitosta haaveillaan. Voi olla, että tämä on urani viimeinen kausi, joten siksi taistelen mestaruudesta täysillä loppuun asti, Katajamäki toteaa.

Lindroos hakee pakkovoittoa

Pienen N-ryhmän mestaruutta ja ryhmävoittoa Uudestakaupungista viime vuodelta puolustava Jämsän Joonas Lindroos hakee kauden toiseksi viimeisestä SM-rallista pakkovoittoa.

- Haluan startata kauden SM-finaaliin asetelmasta, jossa mestaruuden ajaminen olisi omissa käsissä. Sen toteutuminen vaatii ryhmävoiton Uudessakaupungissa. Voitin siellä jo viime vuonna ja kun (Ville) Hautamäki keskeytti, niin uskon, että kokemuksestani on minulle tässä kohtaa hyötyä, Lindroos laskee.

Mikkonen puolustamaan viime vuoden ykköstilaansa

Viime vuonna Uudenkaupungin SM-rallin yleiskilpailun voittanut Jarmo Mikkonen lähtee puolustamaan ykköstilaansa tutulla kalustolla.

- Toivottavasti Peugeot 206 WRC on iskussa. Ajoin autolla pari päivää testiä ja kaikki oli ainakin tuolloin kohdallaan. Olemme rakentaneet tätä projektia jo reilun vuoden päivät, joten toivottavasti tekniikkaongelmista olisi jo päästy eroon ja tässä pääsisi ajamaan tosissaan myös kilpaa, Mikkonen toivoo.

Lisätietoja:
www.autourheilu.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa