Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

28.08.2008 / Juha Salo

Rallin SM-sarja, osakilpailu 6/7
30.8.2008 Uusikaupunki

Rallin SM-pisteistä mitellään lauantaina Uudessakaupungissa. Lähtökohdat kauden viimeistä edelliseen kilpailuun ovat huipputasaiset. Isossa N-ryhmässä mestaruudesta käydään yhä vääntöä kolmen kuljettajan kesken. Kolmesti kuluvalla kaudella voittoa juhlinut Mitsubishi-kuljettaja Juha Salo liimaa autonsa kylkiin pistejohtajan keltaiset ovinumerot ja starttaa ralliin kartturinsa Mika Stenbergin kanssa vain maksimipisteiden perään.

Viimeksi Kouvolassa Salo niittasi ek-kilometrejä vauhdissa, joka jätti taakse niin kotimaiset WRC-kuljettajat kuin ryhmätoveritkin.

- Kovaa pitää lähteä ajamaan tälläkin kertaa, samalla sykkeellä kuin Kouvolassa. Annetaan mennä niin lujaa kuin osataan, pidetään auto tiellä ja katsotaan sitten päivän mittaan, miten kisa alkaa muodostua.
Jos on varaa, niin himmataan, Salo täsmentää.
Pistejohdon Salon kanssa jakavan Jari Ketomaan puuttuminen lähtölistalta ei karkkilalaisautokunnan kisataktiikkaan juuri vaikuta.

- En ole uhrannut asialle ajatustakaan. Teen oman suorituksen. Täytyy toki ajaa tarkasti ja välttää turhaan leikkailemasta sisäpenkoilta, mutta kyllä lähden 110 lasissa hyökkäämään niin kuin ennenkin, Juha vakuuttaa.

- Uudenkaupungin kilpailussa ajetaan perinteisesti pienin eroin, joten ei siellä paljon pääse löysäilemään. Kisa pitää hoitaa kunnialla, eihän eroa Kostiinkaan (Katajamäki) ole kuin kaksi pistettä, Mika Stenberg vahvistaa.

Kuun alussa Neste Oil Rallin PWRC-kuljettajien johtovauhdin hurjaan ulosajoon päättänyt Salo on kuitannut tapahtuman menneeksi.

- Se tapahtui, mikä tapahtui. Asialle ei enää voi mitään. Olen sen käsitellyt täysin. Jyväskylässä oli kova yritys ja tsemppi päällä, silloin voi lipsahtaa. Näissä vauhdeissa onnistumisen ja epäonnistumisen raja on hiuksen hieno. Nyt se raja ylitettiin ja toivotaan, ettei ylitetä uudestaan.

Salon ja Stenbergin suomenmestaruuden tavoittelua Jyväskylän kaato ei häiritse. Tekniikka on kunnossa ja tuttu punainen Mitsubishi Lancer EVO IX vireessä.

- Vielä tänään käymme kokeilemassa, että kaikki toimii, auto ahtaa ja kulkee niin kuin sen pitääkin kulkea. Mitään dramaattista ei tarvitse tehdä. Vähän kulkupuolta katsotaan.

Salo ja Stenberg starttaavat kahdeksan erikoiskokeen reitille ykkösnumerolla lauantaina klo 10:01.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa