Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Hiltunen

14.01.2009 / Jukka Hiltunen

Espoolainen ralliautoilija ja hallitseva SM-pronssimitalisti Jukka Hiltunen, 37, starttaa tammikuun neljäntenä viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajettavaan SM-sarjan perinteiseen avauskilpailuun, kansainväliseen Arctic Lapland Ralliin tulevaisuuden ralliautolla, jollaisilla ajetaan ralliautoilun maailmanmestaruudesta vuodesta 2010 lähtien.

jukkahiltunen-peugeot207s2000.jpgAutourheilu-uransa ensimmäisen SM-mitalin Hiltuselle ja hänen kartanlukijalle Jarkko Kalliolevolle tuonut turboahdettu Ford Focus RS WRC´03 on vaihtunut kuvankauniiseen ja turboahtamattomaan Peugeot 207 s2000 ralliautoon. Päätös luopua WRC-autosta ja siirtyä "huomisen" ralliauton ratin taakse oli Hiltuselle lopulta helppo.

- Ralliautoilun MM-sarja elää muutoksen kovissa tuulissa, joista osansa on saanut myös kansainvälisestikin kovasti arvostettu SM-sarjamme. MM-sarjassa WRC-autojen startatessa viimeiselle vuodelleen ja SM-sarjassa A-ryhmän eli WRC-autojen kieltäminen alkavalla kilpailukaudella johti minut päätökseen etsiä alleni kilpailukykyinen ralliauto, jolla voi monipuolisesti kaasutella kilpailujen voitoista niin Suomessa kuin myös ulkomailla, perustelee Hiltunen.

SM-sarjassa huippukova taso

Seitsemän osakilpailun mittainen SM-sarja alkaa Napapiirillä ajettavalla kaksipäiväisellä Arctic Lapland Rallylla. Rovaniemeltä rallikaravaani matkaa Mikkelin ja Joensuun talvikilpailujen kautta kesällä kaasuteltaviin Valkeakosken, Kouvolan, Keravan osakilpailuihin. Mestaruustaistelu huipentuu syyskuun lopussa ajettavassa kaksipäiväisessä Hyvinkään SM Finnsco-rallissa.

Nyt alkavalla kilpailukaudella SM-sarjan taso tulee olemaan ehkäpä kovin lähes vuosikymmeneen, sillä kahteen mestaruusluokkaan siirryttäessä ajavat kuljettajat joko nelivetoisten tai kaksivetoisten mestaruudesta. Nelivetoluokkaan on ilmoittautunut lukuisia kansainvälisesti kovia kuljettajia aina Janne Tuohinoa, Jussi Välimäkeä, Kristian Sohlbergia sekä
tietysti hallitsevaa moninkertaista mestaria Juha Saloa lähtien. SM-sarjan lisäksi Hiltusen kilpailukalenteriin kuuluu muutama Keski-Euroopassa ajettava asfalttikilpailu sekä Eestissä ajettavia ralleja.

- Kaudella 2009 laajennan kilpailuohjelmaani käsittämään SM-sarjan lisäksi kansainvälisiä ralliareenoita. S2000 -luokan auto on todistetusti ollut erittäin kilpailukykyinen myös asfaltilla ja siksi haluaisin myös kokemusta pikipinnalla kilpailemisesta. Sen sijaan Suomen MM-ralliin osallistuminen on vielä täysin avoinna, Hiltunen kertoo.

- Uuden autoni huippunopeus on vain 176km/h ja se Suomen kovavauhtisilla erikoiskokeilla kieltämättä aiheuttaa pientä päänvaivaa. Ajan tammikuun 16. päivä ensitestit ja puidaan sitten Arctic Lapland rallin tavoitteita. Lähdetään kuitenkin nyt siitä, että pronssimitalin kirkastaminen kimaltelee ajatuskulpissani, Hiltunen jatkoi.

Jukka Hiltusen alustava kilpailukalenteri kaudelle 2009:
23-24.01. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
20-21.02. SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli
- 06-07.03. SM Abloy Itäralli, Joensuu
- 05-06.06. SM Waltikka-Ralli, Valkeakoski
- 10-11.07. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
- 28-29.08. SM-ralli, Kerava
- 25-27.09. SM Finnsco-ralli, Hyvinkää

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa