Facebook Twitter Email Pinterest

Anssi Tawast

15.02.2009 / Anssi Tawast

Rallin SM-sarjan siirtyessä kauden toiseen osakilpailuun Mikkeliin, näyttää pistetilanne 2-vetoluokan osalta vähintäänkin mielenkiintoiselta. Sarjan toiseksi suurimmat pisteet Arctic Lapland Rallysta kerännyt Anssi Tawast lähtee kilpailuun kuitenkin erittäin maltillisin mielin. Sarjakärjen Joonas Lindroosin johtaessa sarjaa, saa hän täyden vastuksen avausosakilpailun keskeyttäjistä Vesa Hirvosesta sekä uuden Renaultin R3 -mallin viivalle taluttavasta Kalle Pinomäestä.

Anssi ja kartturinsa Mika Leistiö starttaavat tulevana lauantaina reitille numerolla 24, joka on kaksivetoluokan lähtöpaikka 6. Aikaisemman kauden nopeusluokitukset ajavat lähtölistan laadinnassa näköjään sarjatilanteen edelle. Kilpailuun Anssi pääsee lähtemään ennakkovalmistautumisen suhteen erinomaisesta tilanteesta. Ennen kauden avausta uuteen autoon totuttelukilometrejä kertyi ainoastaan vajaa 60 kilometriä. Avauskilpailun 231km lisäksi testiä on ajettu tämän jälkeen kolmasti ja kokonaiskilometrit uudella autolla näyttävät nyt yli 400 kilometriä. Voidaan siis sanoa, että tilanne kilpailuun on huomattavasti parempi kuin avauksessa Rovaniemellä.

Uusi auto on toiminut tekniikaltaan kuin ajatus ja se on kokonaisuudessaan yksi avainasioista tässä lajissa. Viime viikolla ajetut testit ja niissä käytetyt uudet pyöränsuuntaukset ovat parantaneet auton käyttäytymistä niin suorilla kuin varsinkin mutka-ajossa. Lapissa auto oli erittäin rauhaton suorilla ja mutkaan ajettaessa perän irtoamista joutui odottamaan vasen jalka jarrulla koko ajan. Ranskalaiset osaavat monta asiaa, mutta lumi taitaa olla kuitenkin vieras elementti.

Nyt tilanne on täysin toinen ja Anssille tuttua "hieman reilumpaa" ajotyyliä on mahdollista toteuttaa myös tällä autolla. Tätä positiivista parannusta auton käyttäytymisessä oli laatimassa myös Juuso Pykälistö, jonka kanssa hahmotettiin myös muita auton ominaispiirteitä edellisenä maanantaina. Avauskilpailun 1 sekunti/kilometri kärkeen tullutta eroa lähdetään iloisin mielin kuromaan kiinni. Tarkoitus on edetä huomattavasti yleisöystävällisemmin kuin avauskilpailussa. Ei tässä vielä niin vanhoja olla.

Lisätietoja:
Jani Käyhty / Toofast Racing tiedoitus
puh.050-5924603
www.toofastracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa