Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

05.03.2009 / Subaru Dealer Team Finland

- Jari Ketomaa avaa latua pistejohtajana

Ralli SM -sarjan talvikauden päätöskisa kaasutellaan lauantaina Joensuun ympäristön tunnetusti haastavilla ralliteillä. Kaksi viikkoa sitten Mikkelin osakilpailun voittanut kaksikko, Jari Ketomaa - Miika Teiskonen, lähtee ykkösenä Joensuun Itärallin reitille tavoitteenaan puolustaa menestyksekkäästi ykkössijaansa.

Jari KetomaaKetomaa johtaa kuljettajien SM-pisteissä, Teiskonen pitää kärkipaikkaa kartanlukijoiden sarjassa ja Subaru Dealer Team Finland johtaa tiimien välistä SM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen.

- Itärallissa on varmuudella hienot ja vaativat erikoiskokeet, joten perjantain nuotitusjaksolla täytyy myös onnistua. Edellisen kerran on näissä maisemissa ajettu SM-pisteistä viisi vuotta sitten, joten tiestön osalta olemme kaikki samalla viivalla, Ketomaa toteaa.

- Lähdemme avaamaan muille kilpakumppaneille reittiä. En lähde ennakolta arvailemaan lähtöpaikan etuja tai haittoja. Tarkoituksena on laittaa kaasu pohjaan ja mennä sen verran kovaa kuin vain päästään. Voitosta lähdetään ajamaan, kuten aina.

- Keskiviikkona ajoimme testit, joissa keskityimme Subaru Imprezan moottorin ja jousituksen ominaisuuksien hiomiseen. Takaiskareiden osalta löysimme nyt sellaisen kehitysaskeleen, joka on ollut toiveenani alkukauden lumilla, Ketomaa summasi tyytyväisenä.

Armisella vanhat kujeet, mutta uusi kartturi

Riihimäen UA:n Teemu Arminen saavutti edellisessä osakilpailussa Mikkelissä viidenneksi korkeimmat SM-pisteet.

Teemu Arminen - Subaru Dealer Team, kuva: Jarno Saari.Armisen autokunta lähtee hyvien testien jälkeen hakemaan nyt parempaa sijoitusta. Subarun kabiinissa on Itärallissa uusi kartanlukija, kun Armiselle nuotteja lukee entinen MM-rallivoittaja Kaj Lindström.

- Tiedän sen, että vauhtini riittää aivan kärkeen saakka, kun vaan kaikki menee putkeen. Kokeneen ja maailmallakin hyvin menestyneen kartanlukijan opeista on varmasti minulle hyötyä, joten nyt yritämme hakea täysipainoista suoritusta ja hyvää tulosta Lindströmin Kaitsun kanssa, Arminen ennakoi.

- Vakiokartturillani Seppo Varmavuolla on ulkomaan työkeikka, joten yhdessä koko tiimin kanssa päädyimme tähän ratkaisuun. Lindströmillä on ollut hyvä yhteistyö ralli-Subaruja rakentavan Tommi Mäkinen Racingin kanssa ja parhaiten Lindström muistetaan juuri Mäkisen kartanlukijana.

- Minun täytyy nyt ottaa kaikki hyöty irti tästä kokemuksesta. Teimme yhteisiä nuottiharjoituksia ennen kuin lähdimme matkaamaan kohti Joensuuta ja rallin nuotitusjaksoa, Arminen jatkoi.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
tiedottaja
Subaru Dealer Team Finland

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa