Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen

27.09.2009 / Kari Hytönen

Rallikonkarista Suomi Cup -vitosluokan mestari

Ralliautoilun SM-sarjan yhteydessä ajetun Suomi Cupin vitosluokan mestariksi kaasutteli sarjan ensimmäisestä kilpailusta sarjajohdossa ajanut jyväskyläläinen rallikonkari Kari Hytönen. Suzuki Swift Sport v1600 ralliautolla kartanlukijansa Ismo Pietiläisen kanssa ajoivat strategisesti viisaan kilpailun sarjan päättäneessä SM Finnsco rallissa. Luokan hopeasija riitti sinetöimään Hytösen rallitiimille mainetta ja kunniaa.

Helpolla ei Hytönen titteliään saavuttanut eikä dramatiikkaa kilpailusta puuttunut, sillä avauspäivän rengasrikko sekä ongelmat alustan kanssa pudottivat kaksikon voittotaistelusta. Selviytymiskamppailuksi muuttunut kilvanajo päättyi lopulta onnellisiin hetkiin rallin maalilavalla kun Hytönen ja Pietiläinen vahvistivat jyväskyläläistä rallimenestystä kaupungin toisten rallimiesten, Anssi Tawastin ja Mika Leistiön ajaessa SM-hopeaa piskuisella Citroen C2R2 ralliautollaan.

- Olipa huikea kilpailu pitkään aikaan. Lauantaina kärsimme rengasrikon ja taistelimme lähes irronneiden alustan osien kanssa. Kerrankin oli tuurit kohdillaan eikä tukivarsia saatikka renkaita löysistä pulteista huolimatta irronnut, Hytönen kertoo.

- Kokonaisuudessaan kauden seitsemäs ja viimeinen Suomi Cupin osakilpailu oli meille todella vaikea aina sen lähtökohdista saakka. Kilpailustrategiaksi muodostui maalilipulle raahautuminen keinolla millä hyvänsä eikä varsinaista kilvanajoa saanut harrastaa, koska vain keskeytys olisi vienyt CUP-voiton pahimman kanssakilpailijani taskuun. Vaativan kilpailun päätteeksi nyt on todella huojentunut olotila, koska Suomen MM-rallin luokkavoiton lisäksi tämä oli toinen kauden päätavoitteista, Hytönen kertoo.

Kilpailukauden päätös Saksassa

SM Finnsco rallin SC5-luokan voittoon ajoi Vesa Lehmussaari, joka koko kilpailukauden harrasti Hytösen kanssa kissa-hiiri -tyylistä kilvanajoa. Palkintokorokkeen alimman sijan saavutti lauantaina vaikeuksia kohdannut, kilpailun keskeyttänyt ja sunnuntaina Superralli säännön turvin sitä jatkanut ralliautoilun lajipäällikkö Risto Laine, joka myös muistetaan Suzukin MM-junioritiimin päällikkönä.

Hytösen kilpailukausi jatkuu vielä yhden kilpailun verran lokakuun puolivälissä Saksan Lausitzissa ajettavassa rallissa. Jyväskyläläisen piti kilpailussa tehdä debyytti turboahdetun nelivetoisen, kaasukäyttöisen Subaru Impreza WRX STi ralliauton ratissa, mutta autoa tällä hetkellä vaivaavat tekniset ongelmat ovat muuttaneet suunnitelmia siten, että Hytönen ajaa rallissa tutulla Suzuki Swift Sport kilpurilla.

- Kilpuri on tällä hetkellä siinä kunnossa ettei se ehdi valmistua ennen Lausitzin kilpailua ja siksi joudumme turvautumaan vaihtoehtoiseen ralliautoon. Harmittava juttu, mutta kuten yleisesti tiedetään voi moottoriurheilussa sattua mitä tahansa. Toisaalta olin kovasti odottanut pääseväni nelivetoisen ralliauton ratin taakse ja luonnollisesti pettynyt koska se projekti ei nyt toteudu. Silti kilpailukauden päättäminen ulkomailla ja yksi lisäralli on aina positiivinen juttu, Hytönen tietää.

Lopputulokset SM Finnsco ralli, SC5-luokka, TOp-3:
1. Vesa Lehmussaari & Pertti Helen, Renault Clio III, 2:19:30,3
2. Kari Hytönen & Ismo Pietiläinen, Suzuki Swift Sport v1600, +1:01,0sek
3. Risto Laine & Timo Tuominen, VW Polo GTI, +22:36,6sek

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa