Facebook Twitter Email Pinterest

"S2000 Skodan ""käskijä"" vaihtui"

07.01.2011 /

Ralli SM.jpg

Vain nipin napin SM-mitalikolmikon ulkopuolella jääneen Jarkko Miettisen menopeli S2000-luokiteltu Skoda Fabia nähdään tänäkin vuonna Ralli SM -sarjassa. Miettinen ei kuitenkaan auton puikoissa ole, vaan auto on saanut uuden "käskijän". Riihimäkeläinen Kari Alirantala on aloittamassa kautta autolla, joka on oikea tehtaan tekemä ralliauto.
"Nyt on hyvät fiilikset. Kun menneet 26 vuotta on tullut harrastettua enemmän tai vähemmän kotitekoisella kalustolla, on aivan loistavaa, että aukeni tilaisuus päästä ajamaan todella kovan luokan pelillä", tunnusti Alirantala sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

"Onhan viime vuosien aikana alla ollut N-ryhmän Mitsubishikin hieno auto, mutta on siinä sellainen vakioauton tuntu, ännäläinen kun on. Nyt saan ajettavaksi ärhäkkään, metsässä kunnolla räikivän S2000-menopelin, mikä tietysti tuo paljon uusia haasteita tulevalle kaudelle."

Alirantala on päässyt Skodalla ajamaan noin 30 kilometriä. Auto oli miehelle todella mieleen.
"Paljon rajumpaa ajotyyliä tämä vaatii, mikä on meikäläiselle kyllä parempi. Moottori on vapaasti hengittävä ja käyttöalue on melko pieni, joten periaatteessa joutuu koko pätkän ajamaan toinen käsi vaihdekepillä. Ennen kauden aikana on varmaan otettava todellinen kuntokuuri, jottei ainakaan fysiikka petä kesken kilpailun", naurahtaa Alirantala.

Kartanlukijaksi Alirantala saa takaisin vuoden 2009 kartturinsa; Jukka Toivonen palaa hoitelemaan konttoripäällikön hommia.
"Jukka on kaiken lisäksi auton omistajan, RDF:n tallissa mekaanikkona, joten homman pitäisi olla tällä järjestelyllä hyvinkin kunnossa."

Vielä ennen Arctic Lapland Rallia Alirantala suuntaa testeihin, jossa Lasse Lampi on luvannut olla mukana auttamassa auton jousituksen ja pyörien geometrian kanssa. Auto pyritään samaan Alirantalalle sopivaksi heti ensimmäisestä SM-kisasta lähtien. Tapahtumaisäntänä siviilitöissään Alirantala saa myös ajaa paljon, joten ajotuntuma ainakin pysyy kunnossa.
"Meillä on tälle vuodelle varattu jo 120 asiakastilaisuutta, joten useasti viikossa saan auton ratissa istua. Skodalla en kuitenkaan näitä tilaisuuksia hoitele, vaan niitä varten on eri autot."
"Tavoitteeksi olen tuumaillut viiden tai hyvällä onnella jopa kolmen sakkiin ajamisen", paljastaa Alirantala.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa