Facebook Twitter Email Pinterest

Esapekka Lappi satsaa tulevaisuuteen

09.01.2011 /

LappiMessuilla.jpg

Esapekka Lappi oli uuden kalustonsa kanssa näytillä VM Motor Show´s Helsingin Messukeskuksessa. Kuva: Jarno SaariRalli SM -sarjassa vuonna 2010 ensimmäisen täyden kautensa ajanut pieksämäkeläinen, vasta 19-vuotias toisenpolven rallikuljettaja Esapekka Lappi on hankkinut Citroënin kilpailuosaston tekemän, uuden Citroën C2R2 Max -kisapelin vuoden 2011 koitoksiin. Vielä viime vuonna Honda Civicin puikoissa esiintynyt Lappi joutui tyytymään kaksivetoisten luokan SM-pronssiin, mutta hopeinenkin mitali oli saavutettavissa. Viimeisessä osakilpailussa sattunut tekninen vika ja sen korjaamisesta seurannut kilpailusuorituksen hylkääminen jätti nuorukaisen pronssille.
"Vanha auto myytiin Viroon, ja nyt keskitytään parhaillaan valmistautumaan tammikuun loppupuolen Arctic Lapland Ralliin."

Menestymisen nälkää AKK:n huippuvalmennusryhmään Driver Academyyn kuuluvalla, pieksämäkeläisellä varmasti riittää, ja ratkaisuja uran etenemiseksi on tehty tulevaisuutta ajatellen.
"Uusi auto on tulevaisuuden autoja. Auton korimalli on sama kuin Anssi Tawastilla, mutta tämän tekniikka on hieman parempaa. Auto on kevyt, ja siinä on isot jarrut. Se on oikea kilpa-auto", hehkuttaa Lappi.
"Myös vaihdelaatikko teki vaikutuksen, on kyllä makee auto. Kyllä nimittäin lähtee!"

Ralli SM -sarjassa SM2-luokan sisällä on FIA R2 -luokitelluille autoille oma Cup-sarjansa.
"Ei tällä paperilla taida oikein ehtiäkään Kalle Pinomäen R3-Renaultille, mutta yritän kuitenkin pistää Kalle heti alusta asti kampoihin", myöntää Lappi.

"Uuden merkin kanssa riittää haasteita aina, mutta malttamattomasti odotamme kyllä jo kauden alku", kertoo auton tekniikasta huolehtiva PrintSportin Eero Räikkönen.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa