Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnuselle uran paras tulos

07.03.2011 / Jaro Kinnuselle uran paras tulos

Kouvolan alueen rallikilpailut ovat sujuneet edellisinäkin vuosina Jaro Kinnusen osalta vauhdikkaissa merkeissä. Viikonloppuna ajettu Kouvolan SM-ralli jatkoi tätä perinnettä ja edelleen paransi Jarospeed-tiimin edellisiä sijoituksia.

Espoon UA:ta edustavat Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen saavuttivat talvikauden päättäneestä SM-rallista uransa toistaiseksi parhaimman sijoituksen, kun he nousivat SM2-luokassa toiseksi.

Eroa voittoon ajaneeseen viime vuoden mestariin Kalle Pinomäkeen jäi seitsemän erikoiskokeen reitillä vain 9,1 sekuntia.
"Nyt tuli meille toinen tasaisen kova suoritus, kun edellisessä kisassa Mikkelissä sijoitus oli kolmas. Kouvolan teillä suoritus oli nyt puhtaampi, joten kovin paljoa ei enää jäänyt ajamiseen parannettavaa. Tuloksia kun katsoo, olisi yksi pykälä siinä vielä mahdollisuus kiristää", Jaro hymähti.

"Kakkospätkällä tuli vielä pieniä virheitä. Ne herättivät kuskin ajamaan EK:lla 3 tarkasti eikä raivoamalla, ja se tuottikin tulosta.

Kaksivetoisten SM2-luokan huippukovasta tasosta kertoo se, että pitkällä (21,2 km) kolmospätkällä neljä nopeinta kuskia mahtuivat 0,7 sekunnin sisään.

Jaro Kinnunen teki huoltotauon jälkeen harkitun ja muista poikkeavan ratkaisun renkaiden suhteen, koska rallissa oli mahdollista käyttää vain kuusi uutta rengasta:

"Lähdimme huollosta EK:lle 4 niin, että käytetyt renkaat laitettiin vetäville pyörille eteen ja sääntöjen sallimat kaksi uutta rengasta laitettiin takapyöriksi. Lyhyen ja nopean nelospätkän jälkeen vaihdoimme renkaat takaa eteen, joten meillä oli rallin pisimmälle erikoiskokeelle lähes uudenveroiset renkaat edessä."

"Voittoon ajanut Pinomäki oli Renaultilla siellä EK:lla 5 porukan nopein, mutta olimme ainakin sen pitkän pätkän ja myös koko kisan nopein Honda-kuljettaja", Jaro Kinnunen kertasi.

"Positiivinen fiilis jäi talvikaudesta, kun onnistuimme nostamaan vauhtia ja myös pitämään sen tasaisesti siellä kärkitasolla", kartanlukija Mikael Korhonen summasi.

Vaikka talvikausi on SM-tasolla ohi, nähdään Jarospeedin Honda Civic ensi lauantaina Espoon UA:n järjestämässä Iltarallissa, kun Kinnunen ajaa kilpailussa VIP-autoa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa