Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo valmiina huomenna alkavaan Sardiniaan

05.05.2011 /

toinensardinia 405.jpg

Juha Salo (toinen oik.) juttelee tiiminsä kanssa auton säädöistä ennen huomenna alkavaa rallia. Kuva: Marko Salminen

Ralli SM -sarjan nelivetoluokan suomenmestari, karkkilalainen Juha Salo oli hyvillä mielillä ennen huomenna alkavaa Sardinian rallia. Salo oli vielä hakenut tuntumaa ajopeliinsä yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa, ja kaikki näyttää olevan kunnossa.
"En mitään riskejä lähtenyt ottamaan shake down -pätkällä. Tie oli jo melko huonossa kunnossa, kun WRC- ja S2000-autot ovat siellä möyryneet, mutta saimme sentään vielä vähän säädettyä jotain pientä", kertasi Salo Sardiniasta.

Tämän viikon tiistain ja keskiviikon suomalaiskaksikko on ollut tutustumassa reittiin, ja Salo oli mielissään, kun erikoiskokeet olivat parempia ja vauhdikkaampia kuin mitä hän ennakkoon odotti.
"Erityisesti lauantain pätkiä odotan innolla, sillä silloin pääsee nauttimaan rallin ajosta. Pätkät ovat melko vauhdikkaita, pitkiä ja nopeita, ja siellä on paljon ylityksiä. Perjantain reitillä tiet olivat jonkin verran syheröisempiä, mutta paljon oli korkeuseroja, sillä huomenna ajetaan tuolla vuoren rinteillä", selvitti Salo.

Kun edellä kuitenkin menevät WRC- ja S2000-autot, voisi olettaa, että tiet saattavat mennä huonoon kuntoon, kun niitä ajetaan pariinkin kertaan.
"En osaa siihen kyllä sanoa mitään, kun en ole täällä ennen ollut. Hännisen Juho tuossa äsken kyllä jutteli samasta asiasta, mutta saapa nähdä sitten."

Salon oma Ralli SM -sarjassa käyttämä Mitsubishi odottaa Suomessa käskijäänsä, Sardiniassa Salolla on Ralliart Italian auto käytössä.
"Tiimillä on sen verran hyvä kokemus täältä ja rautainen ammattitaito, etten lähtenyt autoon vaatimaan mitään muutoksia. Mielestäni tuo on kyllä aika korkea alustaltaan, mutta ehkä he tietävät, että perjantain lenkillä auton on hyvä olla tuollainen", uskoo Salo.

Tänään torstaina Sardinian MM-rallissa on vain seremoniallinen startti. Kilpailijat ajavat vain lähtölavan ylitse ja siirtyvät sitten huoltoon ja yötauolla. Perjantaiaamuna alkaa sitten täysi rähinä.
Suomalaisista mukana ovat Mikko Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan lisäksi Matti Rantanen, Juho Hänninen ja Jari Ketomaakin.
"Kiva on ajaa tuttujen kilpakumppaneiden kanssa täällä rallia. Maaliin haluan ehdottomasti täällä päästä, sen mukaan ajetaan, kuten olen niin monta kertaa sanonutkin", painotti Salo vielä.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa