Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo-Marko Salminen Sardinian maalissa

08.05.2011 /

Sardinia4.jpg

Tapahtumarikas Sardinian MM-ralli on takana päin. Tässä vielä lähtöseremonioissa ennen kisaa. Kuva: Mervi Salonen

Juha Salo ja Marko Salminen voivat ensimmäinen Sardinian rallin jälkeen nyt todeta, että "päästiinpä maaliin". Viikonloppu oli täynnä teknisiä ongelmia, mutta tänään sunnuntaina kaikki sujui mainiosti. Salo pääsi ajamaan noin 65 kilometriä erikoiskokeita ja oli kaikilla päivän erikoiskokeilla N-ryhmän ja luokan 3 nopein.
"Olihan se harmi, ettemme päässeet kaikki erikoiskokeita ajamaan, mutta ei tämmöisille teknisille ongelmille mitään voi", juttelee Salo.
"Ollaan tässä nyt sitten ikään kuin pomputeltu vain läpi. On myönnettävä, ettei todellista puristusta tietenkään saanut irti, eikä olisi ollut mitään järkeä yrittää hullun lailla enää noiden keskeytysten jälkeen."

Sijoitus ei tietenkään ollut sitä mitä ennakkoon pähkäiltiin, sillä kahtena päivänä ajamatta jääneet erikoiskokeet toivat loppuaikaan minuuttitolkulla ylimääräistä. Salon tulokseksi näyttää tulevan yleiskilpailun 30:s. N-ryhmän voittajalla Venäjän Nikita Kondrakhinilla näyttää olleen ongelmia vielä viimeisellä erikoiskokeella, mutta tuli maaliin ja on näillä näkymin yleiskilpailussa 20:s. Salon ja venäläisen eroa jäi noin 35 minuuttia.

Suomalaisista Mikko Hirvonen oli kisan kakkonen ja power-EK:n voittaja. Juho Hänninen oli kakkonen S2000-luokassa ja yleiskisan 8:s. Jari-Matti Latvala toi power-EK:lta Suomelle kaksoisvoiton ja on koko kisan 18:s.
Ralli SM -sarjassa viime vuonna sekä Kouvolassa että Hyvinkäällä vieraillut Viron Ott Tänak nappasi S2000-voiton ja sijoittui yleiskisassa seitsemänneksi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa