Facebook Twitter Email Pinterest

Vanajanlinna Ralli valmiina starttaamaan

11.05.2011 / Vanajanlinna Ralli valmiina starttaamaan

timosalonen.JPG

Ralli SM -sarjan viides osakilpailu, Vanajanlinna Ralli, on kokeiluluonteinen, nopeatempoinen tapahtuma, jossa kaikki toiminnot hoituvat yhden päivän aikana. Kilpailijat tutustuvat yleensä reittiin perjantaisin ennen lauantain kisaa, mutta tällä kertaa homma on hoidettava kisapäivänä klo 8.00-12.00. Eipä siinä varmaan ongelmaa ainakaan aikataulullisesti pitäisi olla, sillä erikoiskokeet 1 ja 2 on yksi ja sama erikoiskoe, 4 ja 5 samoin sama, mutta eri tie kuin 1 & 2. Super-EK ajetaan aivan Vanajanlinnan piha-alueella. Erikoiskoekilometrejä tulee noin 32.

Uutta tässä kisassa on vielä sekin, että nyt ajetaan kansainvälisen rallin tyyliin siten, että kilpailijaparille annetaan ajoajat erikoiskokeen lähdöstä seuraavan lähtöön. Eikä siis siten, että erikoiskokeen maalissa lähtöajan siirtymälle. Näin ns. vetoketju-systeemillä ajaminen onnistunee helpommin.

Ralli alkaa Vanajanlinnasta lauantaina klo 13.01 alkaen. Yleisöerikoiskoe alkaa Vanajanlinnan pihapiirissä noin klo 14.00. Huoltotauon jälkeen kilpailijat ajavat kaksi viimeistä pätkää ja ovat sitten maalissa noin klo 18.00 alkaen. Kun tulokset ovat selvillä, suoritetaan palkintojenjako ja sen jälkeen alkavat mahtavat Rallibileet.

Huomioikaa myös paikalle tulijat, että Vanajanlinnan tie suljetaan yleiseltä liikenteeltä aamupäivän aikana. Paras ja ainoa reitti tulla Vanajanlinnan alueella on Turengin kautta.

Ennen kuin yleisöerikoiskokeelle päästetään Ralli SM -sarjan kilpailijat, erikoiskokeen ajaa läpi useampi menneen ja nykyisen ajan urheiluautoja letkan. Siellä on Porscheja, Camaroja jne.

Vanajanlinna Rallin lehdistötilaisuudessa keskiviikkona oli paikalla myös rallin maailmanmestari 1985 Timo Salonen, joka toimii jälleen kilpailun suojelijana.
"Kivahan täällä on olla mukana, suojelijan tehtävissä viihdyn oikein hyvin", jutteli Salonen.
"Sitä paitsi tännehän on kiva aina tulla kun ruoka on niin hyvää."

Timo Salonen muisteli omaa ralliuraansa lehtiväelle.
"Kaikkiaan 18 vuotta ajoin aktiivisesti. Jossain vaiheessa jo suunnittelin ajavani Suomessa joitain kisoja, mutta selkä vihoitteli sen verran, että idea oli tuolloin unohdettava. Nyt San Marinosta on houkuteltu meikäläistä mukaan syksyllä ajamaan sinne, mutta saa nyt nähdä, pystynkö selkäni kanssa lähtemään. Mieli kyllä tekisi."

Vanajanlinna Rallin aikana alueella toimii myös Ralliradio, taajuudella 91,0 MHz, josta voi kuunnella niin Salosen haastattelut kuin tilaisuudessa paikalla olleen Suomen kärkikuljettajien Juha Salon ja Matti Rantasen mietteitä. Kristian Sohlberg ajaa Vanajanlinna Rallissa myös, ja tarkoituksena on lähettää ohjelmaa suorana hänen ralliautostaan erikoiskokeen aikana.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa