Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen Englannin soralta Suomeen

12.05.2011 /

Mikko Pajunen palaa rallin SM-sarjaan. Pajunen kilpailee lauantaina Vanajanlinna-rallissa Hämeenlinnassa. Jyväskyläläisen kevät on sujunut Englannin rallisarjan kilpailuissa. Nyt kuski esittelee piskuisen Renault Twingonsa menoa kotimaan soralla. Hän jatkaa samanlaisella etuvetoajokilla Englannin sarjaa heti kuun lopussa.
"Nyt ajetaan vaihteeksi taas Suomessa. Autoa olimme testaamassa alkuviikosta, ja hyvinkin se tuntui laulavan. Pienellä tiellä se oli oikein hyvä. Isommalla tiellä kulku loppuu vähän kesken. Toivottavasti olisi teknisempää ja pienempää tietä. Se sopisi tällä autolle todella hyvin", Pajunen tuumii.

Vanajanlinna Ralli korkkaa rallin kesäkauden. Pajunen ja kartanlukija Jani Salo ovat saaneet Englannissa alleen jo kolme sorarallia.
"No joo, sorakokemusta on tietysti jonkin verran jo alla. Mutta ei tässä nyt mitään voittoja lähdetä kuuluttamaan. Jos tulee ehjä ja hyvä ajo, mikä olisi tärkeintä, kyllä se tuloskin sitten varmaan ihan hyväksi tulee", kuski filosofoi.

Lauantaina rynnitään vain 31 kilometriä viidellä erikoiskokeella. Normaalisti SM-ralleissa kilometrit nousevat lähemmäs sataa. Lisäksi nuotitus tapahtuu Vanajanlinnassa kilpailupäivänä.
"Vaikea sanoa etukäteen oikein mitään. Aika lyhythän tuo tuntuisi olevan. Katsotaan sitten lauantaina, millainen juttu tämä oli. Minun mielestäni rallien pitäisi kyllä olla pitempiä", Pajunen sanoo.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa