Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen Englannin soralta Suomeen

12.05.2011 /

Mikko Pajunen palaa rallin SM-sarjaan. Pajunen kilpailee lauantaina Vanajanlinna-rallissa Hämeenlinnassa. Jyväskyläläisen kevät on sujunut Englannin rallisarjan kilpailuissa. Nyt kuski esittelee piskuisen Renault Twingonsa menoa kotimaan soralla. Hän jatkaa samanlaisella etuvetoajokilla Englannin sarjaa heti kuun lopussa.
"Nyt ajetaan vaihteeksi taas Suomessa. Autoa olimme testaamassa alkuviikosta, ja hyvinkin se tuntui laulavan. Pienellä tiellä se oli oikein hyvä. Isommalla tiellä kulku loppuu vähän kesken. Toivottavasti olisi teknisempää ja pienempää tietä. Se sopisi tällä autolle todella hyvin", Pajunen tuumii.

Vanajanlinna Ralli korkkaa rallin kesäkauden. Pajunen ja kartanlukija Jani Salo ovat saaneet Englannissa alleen jo kolme sorarallia.
"No joo, sorakokemusta on tietysti jonkin verran jo alla. Mutta ei tässä nyt mitään voittoja lähdetä kuuluttamaan. Jos tulee ehjä ja hyvä ajo, mikä olisi tärkeintä, kyllä se tuloskin sitten varmaan ihan hyväksi tulee", kuski filosofoi.

Lauantaina rynnitään vain 31 kilometriä viidellä erikoiskokeella. Normaalisti SM-ralleissa kilometrit nousevat lähemmäs sataa. Lisäksi nuotitus tapahtuu Vanajanlinnassa kilpailupäivänä.
"Vaikea sanoa etukäteen oikein mitään. Aika lyhythän tuo tuntuisi olevan. Katsotaan sitten lauantaina, millainen juttu tämä oli. Minun mielestäni rallien pitäisi kyllä olla pitempiä", Pajunen sanoo.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa