Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen Englannin soralta Suomeen

12.05.2011 / Mikko Pajunen Englannin soralta Suomeen

Mikko Pajunen palaa rallin SM-sarjaan. Pajunen kilpailee lauantaina Vanajanlinna-rallissa Hämeenlinnassa. Jyväskyläläisen kevät on sujunut Englannin rallisarjan kilpailuissa. Nyt kuski esittelee piskuisen Renault Twingonsa menoa kotimaan soralla. Hän jatkaa samanlaisella etuvetoajokilla Englannin sarjaa heti kuun lopussa.
"Nyt ajetaan vaihteeksi taas Suomessa. Autoa olimme testaamassa alkuviikosta, ja hyvinkin se tuntui laulavan. Pienellä tiellä se oli oikein hyvä. Isommalla tiellä kulku loppuu vähän kesken. Toivottavasti olisi teknisempää ja pienempää tietä. Se sopisi tällä autolle todella hyvin", Pajunen tuumii.

Vanajanlinna Ralli korkkaa rallin kesäkauden. Pajunen ja kartanlukija Jani Salo ovat saaneet Englannissa alleen jo kolme sorarallia.
"No joo, sorakokemusta on tietysti jonkin verran jo alla. Mutta ei tässä nyt mitään voittoja lähdetä kuuluttamaan. Jos tulee ehjä ja hyvä ajo, mikä olisi tärkeintä, kyllä se tuloskin sitten varmaan ihan hyväksi tulee", kuski filosofoi.

Lauantaina rynnitään vain 31 kilometriä viidellä erikoiskokeella. Normaalisti SM-ralleissa kilometrit nousevat lähemmäs sataa. Lisäksi nuotitus tapahtuu Vanajanlinnassa kilpailupäivänä.
"Vaikea sanoa etukäteen oikein mitään. Aika lyhythän tuo tuntuisi olevan. Katsotaan sitten lauantaina, millainen juttu tämä oli. Minun mielestäni rallien pitäisi kyllä olla pitempiä", Pajunen sanoo.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa