Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen valmennusleiriltä Lapualle

09.06.2011 /

Rallin SM-sarjan kesäkausi jatkuu lauantaina Lapualla. Pohjanmaan lakeuksilla odottaa taatusti äkkivääriä ja yllättäviä sorateitä höystettynä pienellä määrällä asvalttia kotimaan parhaille rallikuskeille.

Uraansa määrätietoisesti rakentava Mikko Pajunen hyökkää kartanlukijansa Jani Salon kanssa sekuntitaisteluun jo tutulla etuvetoluokan Renault Twingolla. Edellinen kilpailu Britannian rallisarjassa päättyi luokan kakkossijaan samanlaisella autolla, ja nyt jyväskyläläinen on innolla mukana myös Suomen ralliteillä.
"Autoon on tehty muutoksia ennen kaikkea alustapuolella. Jarmo Kytölehto ja Marko Rämänen ovat olleet mukana auttamassa. Olemme hakeneet parempaa ajettavuutta ja kehittäneet iskunvaimennusta. Nyt ollaan paljon viisaampia kuin ennen", Pajunen sanoo.

Ennen Lapuan osakilpailua Pajunen vietti kaksi päivää AKK:n rallivalmennusryhmän ajoleirillä. Maailmanmestari Risto Mannisenmäen vetämään ryhmään kuuluvat Pajusen lisäksi Esapekka Lappi ja Jukka Korhonen. Ryhmä vietti alkuviikon Keuruulla.
"Tämä oli ihan puhtaasti ajoleiri. Meillä oli käytettävissä kaksi eri tietä. Tällä kertaa teemana olivat ajolinjat. Kelloilla mitattiin eri ajolinjojen vaikutusta lopputulokseen", Pajunen kertoo.

Huolimatta hyvästä ajoleiristä, ja sen sekä Brittisarjan tuomasta ajorutiinista, Pajunen ei odota liikoja Lapuan SM-rallista.
Varsinaista tulostavoitetta ei ole.
"Nyt kesäkelillä ollaan nähty, ettei tällä autolla SM-luokan kärkeen ehdi. Onhan se selvä, kun toisilla on huippunopeudessa suorilla 20 km/h:n etu. Kyllä se niin on, että tuloslista menee yleensä moottoritehojen suhteessa. Yritetään nyt vähän härnätä noita isompia. Fiilis on kuitenkin tosi hyvä, sillä auton ajettavuus on parantunut paljon", Pajunen korostaa.

Lapualla käytävä POPPankki SM-ralli sisältää vain neljä erikoiskoetta, mutta niillä on yhteismittaa lähes 100 kilometriä. Kilpailu ajetaan lauantai-iltapäivällä, ja se on jo kauden kuudes SM-osakilpailu.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa