Facebook Twitter Email Pinterest

Korhonen huippuvauhdissa Mad Crockissa

15.06.2011 /

Ralli SM -sarjan toinen kesäkisa ajettiin viikonloppuna Lapuan vaativilla teillä. SM-pisteiden lisäksi Ford-merkkisarjan kuljettajat kamppailivat myös Mad-Croc Fiesta Trophyn pisteistä.

Mukana oli seitsemän Ford Fiesta R2 -kuskia, joista Jukka Korhonen piti odotetusti parasta vauhtia. Lapuan osakilpailu olikin varsinainen menestys nilsiäläiselle Korhoselle, kun hän voitti myös R2 Cupin ja sijoittui SM2-luokassakin hienosti toiseksi.
"Vauhti oli huipputasolla, kuskit ja tekniikka pelasivat moitteettomasti +32 asteen helteessä. Erittäin tyytyväinen olen tähän kilpailuun", Jukka Korhonen summasi.

Korhosen voittomarginaali kasvoi lopulta yli kolmeen minuuttiin ennen viimeisellä erikoiskokeella yli minuutin aikaa menettänyttä Viron Otto Tähtiä. Täht ajoi muilla erikoiskokeilla selvästi Fiesta-luokan toiseksi nopeinta vauhtia ja hän sijoittui seitsemänneksi SM2-luokassa.

Kolmanneksi kaasutellut Janne Berg ajoi kauden parhaan suorituksensa Fiesta R2:n ratissa. Kolmas sija oli hyvä suoritus luokan tulokkaalle. Myös kakkossija oli enemmän kuin lähellä, kun Täht oli lopulta vain 2,3 sekuntia nopeampi.

Neljänneksi korkeimmat sarjapisteet saavutti Kari Hytönen, joka jäi Janne Bergistä 4,5 sekuntia. Hytönen myönsi hävinneensä liikaa aikaa ensimmäisellä erikoiskokeella, eikä saanut sitä aikaa ajettua kiinni rallin lopussa.

Christoffer Dahlström oli rallin puolivälissä tiukasti mukana kampailemassa luokan palkintopallisijoista, mutta EK:lla 3 ylimääräistä aikaa paloi noin minuutin verran, kun irtokivi jumitti takarenkaan. Dahlström pokkasi viidennen sijan pisteet ja on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla Tähtin kanssa.

Fiesta-kuskeista Niko Nieminen ja Raimo Kaisanlahti joutuivat keskeyttämään.

Kauden viimeinen SM-osakilpailu ajetaan pitkän kesätauon jälkeen syyskuussa Keravalla. Sitä ennen Mad-Croc Fiesta Trophy vierailee Virossa heinäkuussa ja Latviassa elokuussa.

Mad-Croc Fiesta Trophyn sarjatilanne 4/7 osakilpailua:
1. Jukka Korhonen, 102
2. Kari Hytönen, 57
3. Christoffer Dahlström, 49
4. Otto Täht, 49
5. Janne Berg, 44
6. Niko Nieminen, 40
7. Andrey Yushin, 9
8. Egon Kaur, 5
9. Raimo Kaisanlahti, 5

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa