Facebook Twitter Email Pinterest

Pekka Vihma esittelee Citroënin uutuusauton

12.01.2012 / Pekka Vihma esittelee Citroënin uutuusauton

Hattulalainen ralliharrastaja Pekka Vihma on hankkinut kaksivetoisen huippuauton, Citroën DS3 R3T -mallin, jonka ensiesiintyminen Suomessa tapahtuu Ralli SM -kauden 14. tammikuuta avaavassa Riihimäki-rallissa.

Ranskassa rakennetun tehdasauton on suunnitellut sama insinööriryhmä, joka on toteuttanut Sebastien Loebin ja Mikko Hirvosen WRC-autot. Vihman DS3 R3T on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja Pohjoismaissa.
" Uusi auto on lokakuussa 2011 valmistunut yksilö ja se saapui Suomeen juuri joulun alla. Takana ovat ensimmäiset testit Lapissa. Tuskin maltan odottaa kauden avauskilpailua", Vihma toteaa innokkaana.

Kyseinen kilpaversio on pisimmälle viety etuvetoinen nykyralliauto, joka on markkinoilla. DS3 R3T:ssä on edistyksellinen hydraulinen vaihteensiirto, joka perustuu Citroënin maailmanmestaruusautossa käytettyyn vaihteistoon. Ralliauton 1,6-litraisen turbokoneen teho on 210 hevosvoimaa.

Reilun vuoden kilpailutauon jälkeen ralliteille palaavalla herrasmiehellä on nyt edessä vaihto nelivetoisesta kalustosta moderniin etuvetoiseen kilpuriin.
"SM2-luokka on juuri sopiva tämänikäiselle harrastajalle. Uudesta autosta on tosin tullut valtavasti intoa, joten kuljettajakin on solakassa vedossa kuntotreenin jäljiltä", Vihma vahvistaa.

"Ensimmäisten testien jälkeen voin vahvistaa, että uutuusauto on erittäin makea peli ajaa. Kauden aikana tehdaspelin testaamisesta huolehtii entinen Citroënin testikuljettaja Juuso Pykälistö ja auton ylläpidosta vastaa Printsportin ammattitaitoinen tiimi."

"Kauden tavoitteena on nauttia hienosta lajista huippukalustolla. Ajan SM-sarjan kisoja ja suunnitelmissa ovat myös jotkut Euroopan rallikilpailut, kuten asvaltilla ajettava IRC-sarjan San Marino -ralli", Vihma päättää.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa