Facebook Twitter Email Pinterest

Pekka Vihma ja uusi Citroën valmiina

27.01.2012 / Pekka Vihma ja uusi Citroën valmiina

Perjantaina alkava kaksipäiväinen Arctic Lapland Ralli on SM-sarjan toinen osakilpailu. Pekka Vihma on nauttinut tällä viikolla täysin siemauksin jo kilpailun nuotitusjaksosta sekä joulun alla Suomeen saapuneen uuden ralliautonsa Citroën DS3 R3T:n ennakkotesteistä.

Kyseisellä Citroën Racingin kehittämällä ralliautolla on kilpailtu lumipinnalla vain kerran aikaisemmin, joten nyt Vihmalla on edessä toinen koitos vaativassa kilpailussa.

Perjantaina ja lauantaina ajetaan yhteensä 10 erikoiskoetta. Koko reitin pituus siirtymäosuuksineen on kunnioitettavat 800 kilometriä.

Viime vuosina Arctic Lapland Rallissa, joka rallikansan suussa kulkee edelleen nimellä Tunturiralli, ajettiin erilliset SM-osakilpailut molempia päivinä. Nyt jaossa on puolitoistakertaiset pisteet vain kisan päätteeksi lauantaina.

"Nuotitus sujui oikein hienosti ja olen nauttinut hienosta talvisäästä. Tiestö on hyvässä kunnossa ja lunta on reitillä enemmän kuin viime vuosina", Vihma raportoi.

"Ennakkotesteissä ajoin yhdessä Lapin rallipolkujen taitajan Ailu Maggan kanssa. Ajoimme pitkän päivän ja vauhti nousi lupaavasti."

"Printsport-tiimi huoltaa vielä auton, ja kisaan lähdemme hyvillä mielin. Uusi auto toimi hienosti 28 asteen pakkasessa, mutta kisapäiville on luvassa sentään hieman miedompaa pakkaskeliä. Valmistelut on tehty huolella, joten olemme valmiina tulevaan seikkailuun."

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa