Facebook Twitter Email Pinterest

Pekka Vihma ja uusi Citroën valmiina

27.01.2012 / Pekka Vihma ja uusi Citroën valmiina

Perjantaina alkava kaksipäiväinen Arctic Lapland Ralli on SM-sarjan toinen osakilpailu. Pekka Vihma on nauttinut tällä viikolla täysin siemauksin jo kilpailun nuotitusjaksosta sekä joulun alla Suomeen saapuneen uuden ralliautonsa Citroën DS3 R3T:n ennakkotesteistä.

Kyseisellä Citroën Racingin kehittämällä ralliautolla on kilpailtu lumipinnalla vain kerran aikaisemmin, joten nyt Vihmalla on edessä toinen koitos vaativassa kilpailussa.

Perjantaina ja lauantaina ajetaan yhteensä 10 erikoiskoetta. Koko reitin pituus siirtymäosuuksineen on kunnioitettavat 800 kilometriä.

Viime vuosina Arctic Lapland Rallissa, joka rallikansan suussa kulkee edelleen nimellä Tunturiralli, ajettiin erilliset SM-osakilpailut molempia päivinä. Nyt jaossa on puolitoistakertaiset pisteet vain kisan päätteeksi lauantaina.

"Nuotitus sujui oikein hienosti ja olen nauttinut hienosta talvisäästä. Tiestö on hyvässä kunnossa ja lunta on reitillä enemmän kuin viime vuosina", Vihma raportoi.

"Ennakkotesteissä ajoin yhdessä Lapin rallipolkujen taitajan Ailu Maggan kanssa. Ajoimme pitkän päivän ja vauhti nousi lupaavasti."

"Printsport-tiimi huoltaa vielä auton, ja kisaan lähdemme hyvillä mielin. Uusi auto toimi hienosti 28 asteen pakkasessa, mutta kisapäiville on luvassa sentään hieman miedompaa pakkaskeliä. Valmistelut on tehty huolella, joten olemme valmiina tulevaan seikkailuun."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa