Facebook Twitter Email Pinterest

Esapekka Lappi pistejohdossa Lapualle

06.06.2012 / Esapekka Lappi pistejohdossa Lapualle

lappiylojarvi.jpg

Maksimipisteillä kolmen osakilpailun jälkeen Ralli SM -sarjan nelivetoisten luokkaa johtava Esapekka Lappi ei henkseleitään paukuttele. Talvirallien jälkeen ensi viikonloppuna siirrytään soralle, kun Lapuan POPPankki-rallissa jatketaan suomenmestaruuden jahtaamista.
"Nöyrällä mielellä tässä ollaan haastajana lähdössä Lapualle. Ei sitä auta pullistella, semmoisesta ei koskaan hyvää seuraa", paljasti Lappi päätettyään onnistuneen testirupeaman Nilsiän maisemissa.

Esapekka Lappi siirtyi tälle kaudelle nelivetoisiin saatuaan norjalaisten taustajoukkojensa avustuksella alleen Super 2000 -luokitellun Ford Fiestan. Kaksivetoisissa aiemmin kilpaillut Lappi ihastui uuteen ralliohjukseensa ikihyviksi, tutustui autoon ja testasi huomattavia kilometrimääriä ja kun kausi Riihimäeltä tammikuussa alkoi, Lappi voitti ja teki saman vielä Rovaniemellä ja Mikkelissäkin.

Lappi osallistui parisen viikkoa sitten Joutsassa ralliin, muttei ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa siellä, vaikka voitto tulikin.
"Vähän oli miehellä ranteet vielä ruosteessa talvitauon jälkeen, eikä autokaan ihan vielä tuntunut hyvältä. Tänään ajettiin testiä 120 km. Keskityimme alustaan ja löydettiinkin monta pikkujuttua, joilla uskon meidän suorituskyvyn entisestään parantuvan. Puolet päivästä satoi ja puolet oli poutaa, joten kumpaakin keliä varten saatiin hyvä työ tehtyä", kertasi Lappi.
"Jos Joutsassa homma oli vähän hakusessa, nyt ei enää ollut. Auto on ihan yhtä hieno peli soralla kuin mitä se oli talvella lumellakin."

Vaikka Lapualla ajetaan kutakuinkin sama reitti kuin viime vuonnakin, ei Lapilla tästä ole tällä kertaa apua.
"Keskeytin viimeksi jo ykkösellä, joten kilpavauhdissa ne pätkät jäivät kokonaan kokematta. Lähden Lapualle vähän samoilla fiiliksillä kuin tammikuussa Riihimäelle, yhtään en osaa sanoa omasta tai muidenkaan vauhdista. Luulen, että voimasuhteet tasoittuvat nyt kun päästään sorateille."

Vaikka Mikkelin helmikuisen kisan jälkeen Ralli SM -sarja on pitänyt taukoa, ei Esapekka Lappi sentään ole ollut toimettomana. Armeija tuli käytyä loppuun, minkä jälkeen pieksämäkeläinen kävi Italiassa hakemassa parin päivän verran asfalttikokemusta. Menestyneenä kartingkuljettajana Lappi lienee omaksunut myös pikipinnan niksit helposti.
"Samalla käytiin tekemässä nuotit Monte Carlo -ralliin ja San Remo -rallin. Vielä en tiedä, milloin niihin kisoihin pääsee osallistumaan.

"Seuraavaksi keskitymme Lapuan osakisaan. Hiljaa sinne ei missään tapauksessa olla menossa ajamaan, mutten mihinkään hullutteluihinkaan aio lähteä. Vaikka meillä hienoinen pistejohto on, yksi keskeytys voi muuttaa kaiken taas päälaelleen, joten järki päässä pitää ajaa", jutteli Lappi, joka nelivetoisten pistejohtajana lähtee ensimmäisenä autona aukaisemaan "latua" muille.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa