Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Tiippana sittenkin Merikievarin SM-ralliin

17.08.2012 / Jussi Tiippana sittenkin Merikievarin SM-ralliin

Heinäkuun puolivälissä Kouvolassa ajetussa SM-sarjan viidennessä osakisassa hienosti kolmanneksi sijoittunut Jussi Tiippana kertoi maaliin tultuaan, ettei pysty seuraavaan osakisaan Merikarvialla osallistumaan.
"Seuraan Merikarvian kisaa facebookista mökkilaiturilla varpaita vedessä liotellen, näillä näkymillä ei ole rahaa osallistua viimeistä edelliseen osakisaan", harmitteli rautjärveläinen.

Kun tämä kommentti levisi laajasti facebookin välityksellä, jo lauantaina Kouvolan kisan päätyttyä alkoi tulla viestejä ja viitteitä siitä, että miehelle kyllä löytyisi yhteistyökumppaneita. Kun mies sijoittuu Esapekka Lapin ja Juha Salon jälkeen kolmanneksi SM-rallissa, siihen on saatava jatkoa, kommentoitiin sosiaalisessa mediassa.

"Kahden vuoden epäonnen ja alisuorittamisen jälkeen kolmas sija tuntui pieneltä voitolta. Kouvolan kisan jälkeen näytti, että meillä ei ole rahaa ajaa seuraavaa osakilpailua, mutta onneksi tukijoita löytyi pikavauhtia. Jonkinlainen työvoitto tässä on siis jo nyt saatu", Tiippana naurahtaa.

Merikievari-rallin ilmoittautuneiden listalta sitten Jussi Tiippana-Henri Arpiainen pari löytyikin. Vielä pari viikkoa ennen kisaa osallistuminen oli kuitenkin vielä epävarmaa.
"Todella upeasti tuli yhteydenottoja ja tukea, mutta vielä on muutama juttu auki ennen kuin kaikki lopullisesti varmistuu", kertoi kesätöissä opiskelun lomassa oleva ja aikanaan diplomi-insinööriksi valmistuva Tiippana.

Lopulta kaikki sitten loksahti paikoilleen, ja Tiippanan lähteminen Merikievari SM-ralliin varmistui. Vielä tällä viikolla Tiippana ajoi testiä Mitsubishi Lancerillaan noin 40 kilometriä. Tuntumaa haettiin erityisesti Dmackin uudentyyppiseen renkaaseen.
"Testeissä rengas tuntui tosi hyvältä ja auto tarkemmalta ajaa, joten uskon, että se toimii erinomaisesti myös kisassa. Myös auto tuntuu oikein hyvältä turbohuollon jäljiltä. Mikkelin Urheiluautoilijoita edustavan Tiippanan tavoitteena on Kouvolan kisan tapaan haastaa kärkikuskeja.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa