Facebook Twitter Email Pinterest

Harvinaisen kutkuttavaa Merikievari-rallissa

18.08.2012 / Harvinaisen kutkuttavaa Merikievari-rallissa

kievari.jpg

Viihdekeskus Merikievari toimii Merikievari-rallin keskuspaikkana. Legendaarinen tanssi- ja viihdekeskus on ihastuttavassa miljöössä, missä kaikki rallitoiminnot on saatu pienelle alueelle. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan viimeistä edellinen osakisa Merikievari SM-ralli Merikarvialla on jo alkanut. Kilpailijat lähtevät parhaillaan ensimmäisille erikoiskokeille, ja lähtöalueella oli harvinaisen tiivis ja jännittynyt tunnelma. Merikarvialla on vain harva tästä kilpailijajoukosta koskaan ajanut yhtään mitään. Poikkeuksellista näinä päivinä on myös se, ettei mitään erikoiskoetta ajeta kahteen kertaan. Kilpailijat ovat eilen tutustuneet reitin sääntöjen mukaisesti siten, että kunkin erikoiskokeen on voinut nuotittaa kahdella ajokerralla.

Kisassa on paljon pelissä. Esapekka Lappi tietty hakee jo kauden kuudetta voittoon, Juha Salo aikoo nyt tosissaan pistää "kaiken peliin", Ari Vihavainen ja Riku Tahko taistelevat pronssimitalista - kummankin olisi pidettävä toinen lopputuloksissa takanaan, Jussi Tiippana haluaa tukijoilleen näyttää, ettei panostus ole mennyt väärään mieheen, Joni Nikko toivoo hyvän alkuvauhdin säilyvän tällä kertaa läpi kisan, Saku Vierimaalle on mieleen, ettei reitti ole muille ennestään häntä tutumpi jne. Puhumattakaan siitä, mitä sarjan ulkopuolinen Jarkko Nikara saa tänään aikaan.... hmmm todella mielenkiintoista.

Kaksivetoisissa Joonas Lindroos tietää, ettei voitosta tarvitsisi mestaruuden vuoksi tällä kertaa ajaa, Ville Hautamäki lähtee tuttuun pohojalaeseen tyyliin taistelemaan voitosta, Andreas Ambergista huokui itseluottamus aikomuksenaan kukistaa vähintään Hautamäki. Kärkeen haluaa varmasti myös Jaro Kinnunen ja Kalle Pinomäkikin.... hmmm todella mielenkiintoista.

Kaikki kertovat kuin yhdestä suusta, että reitti on todella erittäin haastava. Täällä jos missä ratkaistaan kisoja myös nuotintekotaidolla sekä kuljettajan ja kartturin yhteistyöllä. Sen lisäksi teiden pinnalla kerrotaan olevan irtosoraa, mikä aiheuttanee ainakin ensimmäisille autoille ns. tilanteita. Myös ylityksissä pitää olla tarkkana ja valita ehdottomasti se oikea ajolinja siten, että auto tulee takaisin maahan oikeaan paikkaan. Muuten tulee ongelmia, pojat täsmensivät.

Aamun ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 10.30, minkä jälkeen ajetaan kakkonen ja sitten tullaan takaisin huoltoon noin kello 12. Viiden erikoiskokeen jälkeen kilpailijat ovat noin kello 17.00 maalissa. Viimeinen pätkä on 44 kilometriä pitkä, ja kuljettajien kuvausten mukaan "melkoinen haaste".

Seuraa kuljettajien kommentteja facebook-sivuiltamme ja twitterissä. Sieltä löytyy kaikkien SM-sarjalaisten tunnelmia päivän aikana.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa