Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaalla uusi haaste edessä

26.01.2013 /

Vuoden 2011 junioreiden suomenmestari alavutelainen Teemu Asunmaa, 25, nousee kilpailukaudella
2013 ajamaan rallin SM-mitalista. Vuodesta 2005 lähtien ralliautoilua aktiivisesti harrastaneella Asunmaalla
ja hänen kartanlukija Tomi Itkosella on edessään seitsemän osakilpailun mittainen SM-sarja ja tavoitteena olla syyskuun viimeisen osakilpailun jälkeen kuuden kärkikuljettajan joukossa.

Takavetoisen BMW-ralliauton turboahdettuun nelivetoiseen Subaru Impreza WRX STi -kilpuriin vaihtaneen Asunmaa Racingin urakka alkoi nyt viikonloppuna Rovaniemellä ajettavassa kaksipäiväisessä Arctic Lapland Rallissa. 10 erikoiskoetta ja noin 250 vaativaa erikoiskoekilometriä tarjoaa Asunmaalle runsaasti kokemusta sekä erinomaiset mahdollisuudet näyttää taitonsa uuden kilpa-auton ratissa.
"Alun perin minun piti jatkaa kilpailemista Suomi Cupissa, mutta kun avautui mahdollisuus kilpailla turboahdetulla nelivetoisella autolla, päätöstä ei ollut vaikea tehdä. Lisäksi kun yhteistyökumppanit näyttivät projektille vihreää valoa, tässä sitä nyt ollaan ja mitataan vauhtia SM-sarjan kärkikuljettajia vastaan", Asunmaa kertoo.

"Koska auto on minulle uusi ja testikilometrejä vähäisesti takana, ei realistisesti Tunturirallin tavoitteita voida asettaa ihan kirkkaimpaan kärkeen, mutta tyytyväinen olen, mikäli lopputuloksissa olemme kymmenen nopeimman joukossa ja saan sitä kautta kauden avauksesta mukavasti SM-pisteitä. Tiestö on erinomaisessa rallikunnossa ja tulossa on huikea arktinen seikkailu", Asunmaa jatkaa.

Arctic Lapland Rallissa Teemun ja Tomin lähtöpaikka on 25. Asunmaalle SM-sarjan kannalta vauhdin parhaimpana mittarina toimii mm. ralliautoilun seitsenkertainen suomenmestari Juha Salo sekä lukuisat muut aikaisemmat SM-mitalistit. SM-sarjan lisäksi Asunmaa Racing kilpailee valikoidusti muissa kansallisissa ja kansainvälisissä ralleissa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa