Facebook Twitter Email Pinterest

Toffe Dahlströmin urakka SM-sarjassa alkaa

20.02.2013 / Toffe Dahlströmin urakka SM-sarjassa alkaa

toffedahlstrom-mikkeliin2013.jpg

Ralli SM -sarjassa ja sen yhteydessä ajettavassa Ford Fiesta Trophyssä noin 1,5 vuoden kilpailutauon katkaiseva ja vauhtiaan mittaava espoolainen Christoffer Dahlström, 32, aloittaa kilpailukautensa Mikkelissä ajettavasta kaksipäiväisestä SM-rallista.

Tammikuun lopulla Rovaniemellä sarjat avanneen Arctic Lapland Rallin väliin jättänyt Dahlström ja kartanlukijansa Peter Flythström suuntaavat takaa-ajoasemasta alkavaan kilpailukauteen. Eroa Ford Fiesta Trophy -sarjajohtajaan Samuli Vuorisaloon on 25 pistettä ja SM-sarjan SM3-luokan kärkimieheen Joonas Lindroosiin 37,5 pistettä.

Numerolla 62 Ford Fiesta R2 -ralliautolla Mikkelin SM-rallissa kilpaileva Dahlström tietää, että huolimatta suuresta piste-erosta voi vielä kuudessa jäljellä olevassa osakilpailussa tapahtua mitä vain ja ettei epäonnistumisiin ole varaa.

"Vuoden 2011 Suomen MM-rallissa lipsahdin ulos rallipolulta sillä seurauksella, että tien vieressä ollut lato siirtyi perustuksiltaan ja
kovavauhtisen osuman myötä autoni otti kipeää sen verran, että kilpailukausi jäi kesken. Vuonna 2012 työelämän kiireet eivät antaneet sijaa ralliautoilulle. Nyt kun ne on selätetty, on aika jälleen nautiskella ralliautoilun vauhdikkaasta maailmasta", Dahlström kertoo.

"Kartanlukijakseni istahtaa todella kokenut Peter Flythström, joka on lukenut nuotteja mm. kansainvälisille rallitähdille kuten Kristian Sohlbergille ja Mika Salolle. Tavoitteeni on asetettu Ford Fiesta Trophy -rallisarjan voittoon, eikä Mikkelin SM-rallista kelpaa muu tulos kuin olla nopein Ford Fiesta R2 -kilpailija."

Seitsemän kilpailua kattavaan rallivuoteen Dahlström suuntaa toiveikkain mielin. Tulevana viikonloppuna kilpailukauden avaukseen hän valmistautui edellisenä viikonloppuna Savonlinnassa ajetussa Historic-rallisarjan toisessa osakilpailussa, jossa hän järjestäjän nolla-autona poistatti myös rattiruosteita ranteistaan.
(teksti ja kuva: Jani Kekoni)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa