Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salolle kauden toinen osakisavoitto

23.02.2013 / Juha Salolle kauden toinen osakisavoitto

Ralli SM -sarjan toisessa osakisassa Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa Juha Salo oli jälleen niin vaikea voitettava, ettei muilla sittenkään ollut mahdollisuuksia nousta voittajana maalikorokkeelle. Ennakkoasetelmissa näytti jo siltä, ettei Salo helpolla pääsisi - ja se sentään toteutui. Salo joutui ajamaan kahden päivän aikana jokaisella erikoiskokeella kunnon kisavauhtia. Viimeisellä 30 kilometrin päätöserikoiskokeella Salo oli kolmas.
"Aika kesysti tulin viimeisen pätkän. Varmistellut en mitenkään, mutta pyörä ei enää pelannut riittävästi. Hyvä fiilis joka tapauksessa, kausi on lähtenyt oikein loistavasti käyntiin", jutteli Salo maalissa.

Ari Vihavainen oli ennen viimeistä erikoiskoetta 21,2 sekunnin päässä kakkosena. Vihavainen sai uuden Mitsubishi WRC-auton Mikkeliin ja täräyttikin heti perjantain ensimmäiselle erikoiskokeelle huiman 10,9 sekunnin pohja-ajan. Seuraavalla pätkällä mies epäonnistui ja johtoasema vaihtui takaa-ajajaksi.
"Ihan sössin itse. Lähdössä auto sammui, kytkin oli hieman outo. Kun lähdin sitä ajamaan kiinni, kohelsin mutkassa ja auto sammui siihenkin", selvitti Vihavainen pudottuaan yötauolle mentäessä kisassa neljänneksi. Eroa kärkeen oli nyt yötauolle mentäessä 15,4 sekuntia.

Juha Salo napsi lisää eroa kisan toisena päivänä sekunnin pari jokaisella erikoiskokeella Vihavaiseen, joka ei aivan parhaimpaan vauhtiin päivän aikana kyennyt.
"Ei mitään ihmeempiä ongelmia ollut, mutta irtolumella perä karkailee. Muutaman kerran irtonainen lumi meidät yllätti, mutta muuten auto menee hienosti. On vain maltettava puhtaammin ajaa. Salo meni karkuun, ei me pystytty nyt hänen vauhtiinsa. Alustan kanssa täytyy tehdä hieman kehitystyötä, sitten tästä hyvä tulee", jutteli Salon tiimikaveri Vihavainen.
Kaikkensa Vihavainen lienee yrittänyt viimeiselläkin. Mies teki vielä erikoiskokeella ja joutui peruuttelemaan kesken pätkän, mutta tästäkin huolimatta ero Saloon kaveni 7,3 sekunniksi.

Joni Nikko ajoi Mikkelissä myös hienon kilpailun. Kolmas sija ei miestä kuitenkaan aivan täysin tyydyttänyt.
"Oma töppäys neloserikoiskokeella harmittaa, penkkaan ajettiin. Nelonen ja vitonen meni muutenkin tosi huonosti."
Nikko lähti viimeiselle pikataipaleelle päättäväisesti pitämään Jari Ketomaan takanaan, mutta vielä oli tarkoitus ajaa kiinni Vihavaisen 11,5 sekunnin etumatka.
Vihavainen kuitenkin huimisteli viimeisellä 12,8 sekunnin pohja-ajan ennen Nikkoa, joten Nikon oli tyytyminen kolmanteen sijaan.
"Mutta hyvä kun nyt saatiin pistetili auki Rovaniemen keskeytyksen jälkeen."

Jari Ketomaa tuli SM Vaakuna-Ralliin ohjaajavaihdoksen kautta. Lainaksi saatu auto ei ollut täysin miehelle sopivissa säädöissä, joten ongelmia tuli toisen päivän ensimmäisellä erikoiskokeella.
"Penkkaan osuin ja pian sen jälkeen jäähdyttimen puhdistamiseksi oli pakko pysähtyä pätkällä. Aikaa hukkaantui puolisentoista minuuttia", kertasi Ketomaa.

Ketomaa putosi 11:nneksi kolmospätkän jälkeen. Päivän aikana Ketomaa teki nousua pikku hiljaa ja ennen viimeistä erikoiskoetta mies oli jo neljäs. Nikkoon oli minuutin verran eroa, Saloon puolisentoista.

Ketomaa paranteli auton säätöjä pitkin päivää, mutta ei pystynyt enää sijoitustaan parantamaan, ja maalissa mies vaikutti melko pettyneeltä.
"Menin muuttamaan autoa vielä lisää viimeisessä huollossa, mutta väärään suuntaan meni. Keula oli nyt ihan liian pehmeä. Oli kyllä vaikea ralli", tuumasi Ketomaa, joka toivoo, että saa nyt auton hyvään iskuun parin viikon päästä ajettavaan Joensuun SM Itäralliin.

Viimeisellä erikoiskokeella oli SM1-luokan kilpailijan teknisen vian ja tien tukkeeksi jäämisen vuoksi aiheutunut suma, mistä johtuen kaksivetoisten luokkien tulokset ovat vielä täysin auki kello 18:n aikaan.

TULOKSIA

SM1-LUOKKA
1) Juha Salo-Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK Mitsubishi 57.59,1; 2) Ari Vihavainen-Jani Vainikka HeiUA/MhMK Mitsubishi + 7,3; 3) Joni Nikko-Jarno Ottman LaihUA/EspooUA Mitsubishi + 31,6; 4) Jari Ketomaa-Tapio Suominen MikUA/HyUA Skoda + 1.43,8; 5) Jari Kihlman-Matti Heikkinen KuuUA Mitsubishi + 2.35,1; 6) Teemu Asunmaa-Tomi Ikonen AlavUA/TTR Subaru + 2.37,6; 7) Arto Juolahti-Pertti Levänen THU-Team/KaUA Mitsubishi + 3.27,5; 8) Tuomas Skantz-Pekka Hautanen PihtUA/JärvisUA Mitsubishi + 4.02,9; 9) Jari Latvala-Kari Mustalahti AlavUA/SPAUK Mitsubishi + 4.09,3; 10) Toni Tahvanainen-Marko Jeskanen TuupoMK/UA Subaru + 5.00,1

Top Ten SM-PISTETILANNE OSAKISAN 2/7 JÄLKEEN:
SM1-luokka

1) Juha Salo 62,5 pistettä; 2) Ari Vihavainen 50,0; 3) Teemu Asunmaa 30,5; 4) Mikko Lehessaari 24,0; 5) Timo Mäenpää 20,0; 6) Jarkko Hosike 19,5; 7) Mikko Eskelinen 16,5; 8) Joni Nikko 16,0; 9) Aki Sandberg 15,0; 10) Jari Kihlman 13,0

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa