Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahdella vaikea kilpailu Mikkelissä

25.02.2013 /

Olli Lahti Mikkelin SM-ralli.jpg

SM-sarjan viidennellä sijalla tammikuussa käynnistänyt Olli Lahti oli myös kauden toisen osakilpailun alkumatkan ajan kiinni hyvässä sijoituksessa. Nokialainen oli kaksipäiväisen Mikkelin SM Vaakuna-Rallin avauspäivän jälkeen SM3-luokassa viidentenä.

Sen jälkeen Lahden sijoitus heikkeni ajovirheen ja spinnauksen takia. Aivan rallin lopulla SM-sarjan tulokas joutui muiden kärkiryhmän kuljettajien kanssa sumaan ja menetti aikaa minuuttitolkulla kilpakumppanin ralliauton tukittua tien.
"Kolmannella erikoiskokeella keula osui penkkaan ja pyörähdin. Hävisin sillä pätkällä kärjelle minuutin verran ja sijoitus putosi kympin kärjen ulkopuolelle", Olli Lahti kertoi.

"Sen jälkeen ei ollut kunnon ajofiilistä seuraavilla pätkillä. Päätin vain ajaa maaliin ja kerätä kokemusta sekä muutaman SM-pisteen."

"Viimeisen erikoiskokeen alkupäässä jouduin usean ralliauton sumaan, kun yksi auto oli jumissa kapeassa kohdassa. Voimansiirtovian takia auto oli täysin jumissa, eikä sitä saatu siirrettyä sivuun kuin vasta yli 10 miehen voimin", Lahti jatkoi.

Koko SM3-luokan kärkiryhmä putosi lopputuloksissa häntäpäähän, koska rallin sääntöjen mukaan kilpailijalle ei voida myöntää aikahyvitystä, jos edellä ajanut kanssakilpailija on aiheuttanut suman erikoiskokeella.

Citroën C2R2 -autolla kilpaileva Olli Lahti ja kartanlukija Tero Aspegren sijoittuivat lopulta luokassaan sijalle 12. Lahti kirjasi kuitenkin kuusi SM-pistettä. Lahden SM-sarjasijoitus putosi viidenneltä sijalta kahdeksanneksi, mutta kokonaisuudessaan sarjatilanne tiivistyi kympin kärjessä.

Ralli SM -sarja jatkuu Joensuussa 9. maaliskuuta.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa