Facebook Twitter Email Pinterest

Salolle hattutemppu talvikauden SM-ralleista

10.03.2013 / Salolle hattutemppu talvikauden SM-ralleista

Salo_Joensuu_2013.jpg

Joensuussa paketoitiin rallin kotimaisen mestaruussarjan talvikausi. Kolmas osakilpailu käytiin hienossa talvisäässä
haastavilla pohjoiskarjalaisilla teillä. Rallia hallitsi Juha Salo kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa. Autokunta varmisti
SM-talvelleen triplavoiton 16,7 sekunnin erolla ennen lopussa ohi Ari Vihavaisen puristanutta Joni Nikkoa.

Tämän päivän reitti sisälsi kahdeksan erikoiskoetta, joille saatiin yhteismittaa 95 kilometriä. Salo ja Salminen etenivät kilpailun
avauslenkillä heti vakuuttavasti, vaikka Salon tapaan Hannu´s Rally Teamia edustava Ari Vihavainen roikkui kannoilla muutaman sekunnin päässä. Huoltoon tultaessa Salo oli kiskonut 33 kilometrin matkalla johtoaseman 8,7 sekuntiin.
- Ykkösen jälkeen sain paremmin kiinni rytmistä, ja sen jälkeen lähti tulemaan hyvin. Auto ja renkaat pelasivat heti alusta todella hyvin, oli helppo ajaa. En tosin meinannut luottaa ajaa niin kovaa kuin sillä olisi pystynyt, avauspätkää lukuun ottamatta nopeimmat ajat ajanut Salo kertasi.

Huoltotauon jälkeen oli vielä yli puolet pikataipaleista jäljellä ja kilometrejäkin reilut 60. Salo ja Salminen jatkoivat pohja-aikalinjalla. Raviradan yleisö-ek ja sitä seurannut 8-kilometrinen viitospätkä kirjattiin kaksikon nimiin. Myös päivän pisimmällä (29,93 km) ek:lla mentiin Salon komennossa. Kuuden erikoiskokeen jälkeen Salo oli selkeässä johdossa. Vihavainen oli
tiimikaveriaan jäljessä lähes 30 sekuntia.
"Varmasti olisi kuutosellekin tullut parempi aika, mutta autoon tuli siellä vähän teknistä ongelmaa, tiputti tehoja pois ja se söi sekunteja."

Salo ja Salminen joutuivat häiriöstä johtuen ajamaan viimeiset erikoiskokeet pienemmällä teholla.
"Ei kuitenkaan ollut isoa huolta, vaikka lämpöjen kanssa oli ongelmaa. Tiesimme, että kunhan ehjästi niistä suoriudutaan, etumatka riittää."

SM-osakilpailuvoitto meni siis jo kolmannen kerran tällä kaudella Salolle. Joni Nikko onnistui puristamaan tiukassa sekuntitaistelussa ohi Vihavaisesta viimeisellä erikoiskokeella.
"Viimeiset pätkät oltiin ajettu kertaalleen aamulla, joten nyt toisella ajokerralla ne olivat jo niin soralla, että onneksi ei
tarvinnut lähteä ajamaan sinne enää kilpaa. Jos olisi tarvinnut lähteä niille pätkille taistelemaan sekunnin kymmenyksistä, se olisi ollut julma paikka. Tiet olivat hiekalla, ja se, jos mikä, tappaa renkaat totaalisesti tällaisessa autossa."

Salo ja kartturi Salminen siirtyvät kevättauolle maksimipistein (87,5). Tiimikaveri Ari Vihavainen on 21,5 pisteen päässä.
"Voittoja lähdimme tälle kaudelle tietenkin hakemaan ja hyvin talvikausi tämän tavoitteen suhteen meni. Tilanne on tosi hyvä
mestaruutta ajatellen. Aina johtoasema on johtoasema, ja kun saa enempi kaulaa, on hieman helpompi hengittää, Salo sanoi.

Hannu´s Rally Team johtaa myös ylivoimaisesti tiimien välistä SM-taistelua.
(teksti ja kuva: M. Salonen)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa