Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroosin suoritus hylättiin

16.06.2013 /

Laihia-Lindroos-2.jpg

SM3-luokan pistejohdossa olleen Joonas Lindroosin kilpailusuoritus hylättiin SM Pohjanmaa Rallissa Laihialla. Erikoiskokeen 4 lähdössä Citroënista katosivat sähköt, eikä auto käynnistynyt. Syylliseksi osoittautui päävirtakytkin ja siihen piti tehdä ohituskytkentä. Korjaustoimenpiteessä kului sen verran aikaa, että Lindroos ja kartturi Kilpeläinen myöhästyivät erikoiskokeen lähdöstä. Myöhästymisestä seurannut aikasakko ylitti sääntöjen salliman maksimiajan.

"Laskimme, että edellä olisi lähtenyt vain sen verran autoja, että aikasakko ei aiheuttaisi hylkäystä. Edellä olikin kuitenkin muutama auto kahden minuutin lähtövälillä ja myöhästymistä tuli yli sääntöjen sallima 15 minuuttia", kertoo Pasi.

Ilman hylkäystä Joonaksen kilpailu meni moitteettomasti. Jos hän ei ajanut luokkapohjia, ainakin sitten toiseksi nopeimman ajan.
"Ilman tuota sähkövikaa meillä ei ollut mitään ongelmia koko kilpailun aikana. Jaro Kinnusen kanssa käytiin tosi tiukkaa kilpailua", kertoo Joonas pettyneenä.

Toisesta huollosta lähtiessään Joonas ja Pasi eivät vielä tienneet aikasakon todellista määrää ja siitä seuraavaa hylkäystä, joten he lähtivät ajamaan loput kaksi erikoiskoetta. Niillekin he ajoivat pohjat, mutta turhaan.

Hylkäyksen johdosta Lindroos putosi pisteissä SM3-luokan kolmanneksi. Hänellä on 64,5 pistettä. Toisena olevalla Samuli Vuorisalolla on 65,5 pistettä ja Luokkaa johtavalla Jaro Kinnusella 73 pistettä.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa