Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnusen mitalijahti jatkuu ilman paineita

25.09.2013 /

2013 Jaro Kinnunen Peugeot 208.jpg

Tämän vuoden alussa täysin uuden rallimallin, Peugeot 208 R2:n Suomessa esitellyt Jaro Kinnunen on ollut vauhdillisesti hyvin mukana luokkansa kärkivauhdissa. Espoon UA:n kuski johti kesän alussa SM3-luokan sarjaa napattuaan kesän avauskisasta täyden pistepotin.

Sen jälkeen Kinnunen on näyttänyt vauhtinsa myös Suomen MM-rallissa ajettuaan ylivoimaisesti eniten oman luokkansa pohja-aikoja. Kesäkaudella Jarospeed-tiimissä on kuitenkin ollut kosolti epäonnea, kun kaksi edellistä SM-osakilpailua, Kouvola ja Turku, ovat päättyneet keskeytykseen.

"Kaksi keskeytystä tarkoitti sitä, että putosimme pistejohdosta aina viidenneksi saakka. Nyt on vielä pronssimitali pelissä. Sen saavuttaminen on sentään vielä täysin omissa käsissä", Kinnunen laskee.

"Edellisen kisan jälkeen kilpuri on nyt täydessä tikissä. Keskeytykseen johtanut vika oli harmittava, kun moottorin korvake katkesi. Se oli tarkistettu Jyväskylän MM-rallin jälkeen, mutta silloin ei ollut mitään havaittavaa vauriota näkyvissä."

Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen tiedostavat tämän kauden rallien perusteella, että kilpailukyky riittää luokan kärkeen ja pohja-aikoihin.

"Paineettomasti lähdetään Tampereen Castrol-ralliin. Uskoisin, että muilla on varmasti enemmän paineita kuin meillä. Pronssi yritetään ajaa kotiin, mutta en lähde sitä asiaa etukäteen liikaa ajattelemaan."

"Kovat skabat on varmasti tiedossa, ja on hauskaa päättää SM-kausi Tampereella, jonka seudulla ei ole pitkään aikaan SM-ralleja ajettukaan", Jaro totesi.
(Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 74 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 72 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 72 pistettä MäntsMK (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa